Pompoen is niet alleen lekker, hij zit hij ook nog eens bomvol vitamines en mineralen. Een echte boost voor jouw weerstand dus, en dat is altijd welkom, zeker in de winter. Het schillen van een pompoen kan een klusje zijn, maar je kunt het jezelf makkelijker maken door hem in zijn geheel even te koken of in de oven te doen. Wat je over hebt aan vruchtvlees, kun je prima in blokjes invriezen.
Zo kun je op elk gewenst moment pompoen uit je vriezer halen en heb je in een handomdraai een heerlijke smoothie als ontbijt, tussendoortje of om mee te nemen.
Dit heb je nodig voor 1 pompoen smoothie:
- 250 ml amandelmelk
- 1 (bevroren) banaan
- 100 gr pompoen
- 1 el honing
- 2 el glutenvrije havermout
- 1/2 tl kaneel
- 1 schep eiwitpoeder van Livepuri*
Zo maak je het:
Snijd de banaan in plakjes en de pompoen in blokjes. Doe eerst de amandelmelk in de blender en voeg dan alle andere ingrediënten toe.
Blend alles totdat het een mooie gladde smoothie is, schenk in een glas en enjoy!
* Wil je de eiwitpoeders van Livepuri uitproberen? Ik ben fan!