Recepten

Teff met warme appel

Teff met warme appel

Mijn nieuwe lievelingsontbijt is zó lekker, dat wil ik graag met je delen! Ik heb teff ontdekt, een oergraan wat eigenlijk een gras is. Het is zo fijn dat het heerlijk zacht is, een beetje als Brinta (maar dan vele malen gezonder!). Waarom nou teff? Teff...

Suikervrije cake met rode biet

Suikervrije cake met rode biet

Deze glutenvrije cake is ondanks dat er geen suiker in zit toch een heerlijk zoet baksel. En, met een dosis groenten erin verstopt kan je met recht zeggen dat het een gezond baksel is! Het recept komt van Live Puri, en met een paar kleine aanpassingen is ie nog net...

Rucola stamppot met vega bacon

Rucola stamppot met vega bacon

De tijd voor de stamppotten is weer aangebroken, en voor mij is een stamppot onlosmakelijk verbonden met de zilte smaak van spek of bacon. Heerlijk! Maar als je een keer geen zin hebt in vlees, dan is de stamppot daarmee ook een beetje saai. Quorn heeft een oplossing,...

Smoothie bowl

Smoothie bowl

Soms loop ik een beetje achter de feiten aan. Dan is een recept al jaren 'hot' en dan kom ik een keertje tot de conclusie dat ik het ook maar moet proberen. Ik ben tenslotte ook geen hippe foodblogger 😉 En zo was het ook met de smoothie bowl! Al een tijd te vinden...

Baba ganoush

Baba ganoush

Baba ganoush is een van mijn favoriete spreads. Heerlijk bij Turks brood, als dip voor snackgroenten maar ook erg lekker in een salade. Het geeft een wat romige twist aan je maaltijd. Ook errug lekker met falafel of kikkererwten! Kortom, baba ganoush moet je een keer...

Desembrood met gebakken ei

Desembrood met gebakken ei

Een typisch zondags ontbijtje, gebakken ei! Lekker vullend en perfect voor een slow morning met een kopje koffie. Zelf kan ik ontzettend genieten van een gebakken ei op brood. Maar mijn buik geniet daar wat minder van. En daarom kies ik in dit geval voor desembrood....

Glutenvrije pasta pesto

Glutenvrije pasta pesto

Pasta pesto is denk ik naast de beruchte bolognese wel een van de meest gemaakte pastagerechten. Erg lekker, maar het kan door de grote hoeveelheid pesto, mozzarella en natuurlijk pasta soms best een zwaar gerecht zijn. Ik heb een alternatief gemaakt, wat echt perfect...

Glutenvrije hartige taart

Glutenvrije hartige taart

Een hartige taart, of quiche, valt vaak niet meer binnen de opties als een gluten- en zuivelvrije maaltijd jouw standaard is. De meeste recepten bevatten een kant- en klaar bladerdeeg of als je zelf aan de bak gaat vooral speltmeel en creme fraiche. Hoe kan je hier...

Chiapudding met gebakken appel

Chiapudding met gebakken appel

Het fijne van chiapudding is dat het heerlijk smaakt, goed vult en dat je gelijk de juiste vetten binnen krijgt! Door de combinatie van chiapudding, havermout en lijnzaad heb je een goede combinatie te pakken: vezels, complexe koolhydraten, goede vetzuren en goede...

Dadelbrood met quinoa

Dadelbrood met quinoa

eDadels zijn wel een van mijn favoriete snacks. Té lekker met pindakaas, en ook heel goed te gebruiken in allerlei baksels. Vaak worden dadels gebruikt als alternatief van eieren in cake en broden. Zo ook in deze variant van een bananenbrood, maar dan met...

Meer lezen