Recepten

Gezonde mac & cheese

Gezonde mac & cheese

Het was altijd mijn favoriete gerecht, macaroni met ham en kaas. Als kind kon je me er voor wakker maken. Vroeg mijn moeder wat ik wilde eten, dan was het standaard mac & cheese. We deden er dan altijd kleine blokjes kaas in in plaats van alleen geraspte kaas....

Glutenvrije spaghetti

Glutenvrije spaghetti

Italianen eten gemiddeld 26 kilo pasta per jaar. Hoewel pasta erg geliefd is, geloof ik niet dat wij Nederlanders dat halen. Wat eet jij het liefst bij pasta? Ga jij voor de traditionele rode saus of gaat jouw voorkeur uit naar een romige variant? Ik raad je aan om...

Uiensoep

Uiensoep

Je hebt een lange dag achter de rug, wat is er dan lekkerder dan een warme, dampende kom met soep? Deze uiensoep is het ultieme comfortfood tijdens deze koudere maanden. Wist je dat uien een bron zijn van vitamine C, vitamine B11 en B6 (spelen rol bij de...

Sperzieboonsalade met snijbiet

Sperzieboonsalade met snijbiet

Ansjovis, wie kent het niet? Dit 20 centimeter lange, zoutige visje is naast smaakmaker ook gezond voor jouw lichaam. Dit vette visje is een goede bron van omega-3 vetzuren en vitamine D. Omdat de vis klein van formaat is, stapelen zich er weinig toxines (zoals kwik)...

Bloemkool couscous salade

Bloemkool couscous salade

Hoe gevarieerd lunch jij? Neem je iedere dag brood mee als middageten of wissel je weleens af met een (maaltijd)soep/salade? Deze couscous salade van bloemkool is eenvoudig voor te bereiden (je kookt één keer en eet er twee dagen van), daarom is deze salade ideaal om...

Courgette tuna melt

Courgette tuna melt

Dit recept inspireerde ik op het bekende broodje tuna melt. Door het brood te vervangen door courgette is deze glutenvrij en koolhydraatarm. Op deze manier krijg je veel groenten + eiwitten binnen tijdens de lunch of avondeten. Tonijnsalade zelf maken is gezonder en...

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

 van Tijdens regenachtige en koude herfstdagen is er niets lekkerder dan een dampende ovenschaal met lasagne. Dit gerecht is ideaal om de dag ervoor of s ochtends voor te bereiden zodat je hem s avonds alleen nog in de oven op hoeft te warmen. In de lasagne zijn...

Minestrone soep

Minestrone soep

Wat maakt een mens vrolijker dan een verwarmende kom soep tijdens de lunch of als avondeten? De variatie mogelijkheden zijn oneindig én je krijgt verschillende groenten binnen. Deze Italiaanse minestrone soep vult goed vanwege de rode linzen (bevat veel eiwit &...

Groene asperge risotto

Groene asperge risotto

Aan het einde van de week liggen er vaak groenterestjes in de koelkast of diepvries. Deze verwerk ik vaak in een risotto, dit vind ik hét ideale gerecht om restjes in te verwerken. Zo ontstond deze groene asperge risotto met erwtjes en zalm. Tijdens het aspergeseizoen...

Teff met warme appel

Teff met warme appel

Mijn nieuwe lievelingsontbijt is zó lekker, dat wil ik graag met je delen! Ik heb teff ontdekt, een oergraan wat eigenlijk een gras is. Het is zo fijn dat het heerlijk zacht is, een beetje als Brinta (maar dan vele malen gezonder!). Waarom nou teff? Teff...

Meer recepten

Meer lezen