Recepten

Pompoensmoothie

Pompoensmoothie

Pompoen is niet alleen lekker, hij zit hij ook nog eens bomvol vitamines en mineralen. Een echte boost voor jouw weerstand dus, en dat is altijd welkom, zeker in de winter. Het schillen van een pompoen kan een klusje zijn, maar je kunt het jezelf makkelijker maken...

Wortel kokosmuffins

Wortel kokosmuffins

Van dit plaatje alleen al krijg je toch spontaan zin om te ontbijten? Dit is het perfecte ontbijt voor de niet-ontbijt liefhebbers. Namelijk snel, makkelijk en dus ook gewoon mee te nemen als snack! En weet je, dat ontbijten is wel heel belangrijk voor je, maar...

Snelle Indiase rode linzen curry

Snelle Indiase rode linzen curry

Haast niets is beter voor je lijf dan verwarmend eten op koude dagen. Het helpt in de energiebalans, het helpt je spijsvertering (koud eten is moeilijker te verteren!) en als je kijkt naar de Ayurveda, dan is het ook nog zo dat verwarmende voeding zeker voor de Vata...

Gezonde mac & cheese

Gezonde mac & cheese

Het was altijd mijn favoriete gerecht, macaroni met ham en kaas. Als kind kon je me er voor wakker maken. Vroeg mijn moeder wat ik wilde eten, dan was het standaard mac & cheese. We deden er dan altijd kleine blokjes kaas in in plaats van alleen geraspte kaas....

Glutenvrije spaghetti

Glutenvrije spaghetti

Italianen eten gemiddeld 26 kilo pasta per jaar. Hoewel pasta erg geliefd is, geloof ik niet dat wij Nederlanders dat halen. Wat eet jij het liefst bij pasta? Ga jij voor de traditionele rode saus of gaat jouw voorkeur uit naar een romige variant? Ik raad je aan om...

Uiensoep

Uiensoep

Je hebt een lange dag achter de rug, wat is er dan lekkerder dan een warme, dampende kom met soep? Deze uiensoep is het ultieme comfortfood tijdens deze koudere maanden. Wist je dat uien een bron zijn van vitamine C, vitamine B11 en B6 (spelen rol bij de...

Sperzieboonsalade met snijbiet

Sperzieboonsalade met snijbiet

Ansjovis, wie kent het niet? Dit 20 centimeter lange, zoutige visje is naast smaakmaker ook gezond voor jouw lichaam. Dit vette visje is een goede bron van omega-3 vetzuren en vitamine D. Omdat de vis klein van formaat is, stapelen zich er weinig toxines (zoals kwik)...

Bloemkool couscous salade

Bloemkool couscous salade

Hoe gevarieerd lunch jij? Neem je iedere dag brood mee als middageten of wissel je weleens af met een (maaltijd)soep/salade? Deze couscous salade van bloemkool is eenvoudig voor te bereiden (je kookt één keer en eet er twee dagen van), daarom is deze salade ideaal om...

Courgette tuna melt

Courgette tuna melt

Dit recept inspireerde ik op het bekende broodje tuna melt. Door het brood te vervangen door courgette is deze glutenvrij en koolhydraatarm. Op deze manier krijg je veel groenten + eiwitten binnen tijdens de lunch of avondeten. Tonijnsalade zelf maken is gezonder en...

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

 van Tijdens regenachtige en koude herfstdagen is er niets lekkerder dan een dampende ovenschaal met lasagne. Dit gerecht is ideaal om de dag ervoor of s ochtends voor te bereiden zodat je hem s avonds alleen nog in de oven op hoeft te warmen. In de lasagne zijn...

Meer recepten