Over mij

Hoi, ik ben Ellen!


Positieveling, enthousiasteling, sportieveling met een passie voor gezondheid.

Toen ik klein was wilde ik bij de politie. Het leek me fantastisch om aan de slag te gaan met daderprofielen, om complexe puzzels op te lossen en bovenal om mensen te helpen. Ik droomde van een leven waarin ik mensen kon laten groeien, het beste in ze naar boven kon laten halen. Juist het goede wat ik altijd zie in mensen, was wat me naar de politie dreef. Want iedereen verdient toch een tweede kans, het recht op een goed leven?

De politie is het niet geworden, maar van de rest is aardig veel overgebleven. Ik los dagelijks puzzels op, ga aan de slag met profielen help zoveel mogelijk mensen om het beste in ze naar boven te laten halen. Maar dan op het gebied van hun gezondheid.

En gezondheid heeft mij altijd gefascineerd. Helaas niet altijd op een positieve manier. Als kind had ik al overgewicht en ik was al aan het diëten voordat ik eigenlijk wist wat calorieën waren. Ken je de Herbalife shakes? Juist, die nam ik als kind al!

Voor mijn 18e had ik al diverse pogingen gedaan tot afvallen. Maar niets werkte, zelfs een diëtiste wist niet wat ik ‘verkeerd’ deed. Het gevoel dat je iets verkeerd doet is me altijd bijgebleven. Waarom bleef ik dik en anderen niet? Al het diëten zorgde voor een verstoorde relatie met eten maar nog meer voor een niet optimale gezondheid!

Na mijn studietijd kwam het besef dat, als ik me fitter en gezonder wilde voelen, ik zelf iets moest gaan doen. Ik was actief, sportte graag en had een leuk sociaal leven. Maar ik begon het ook normaal te vinden om altijd moet te zijn en veel buikpijn te hebben. Om na het werken uitgeblust op de bank te willen ploffen en geen puf te hebben om maar iets te gaan ondernemen. 

Toen ik in juli 2012 zoveel last had van mijn buik dat ik elke keer als ik wat ging eten pijn voelde en dagelijks uitgeput  op de bank plofte, was voor mij de grens bereikt.

Het was klaar. Ik wilde de puzzel van mijn eigen gezondheid oplossen!

Sinds 2012 heb ik veel geleerd. Ik ben minder koolhydraten gaan eten, heb pakjes en zakjes laten staan, ben meer groenten gaan eten en later ook vetten leren waarderen. Nu, bijna 20 kilo later, weet ik wat goed voor mijn gezondheid is. Geloof me, dat is een proces van jaren geweest met heel veel uitproberen, veel falen en successen. Ik heb inmiddels best aardig door hoe ik het beste in mijn gezondheid naar boven kan laten halen, alleen heb ik er 7 jaar over gedaan. En dat wil ik jou besparen.

Ik weet hoe het is om overgewicht te hebben, om niet meer de energie te hebben en niet meer samen te werken met je lichaam. Ik weet ook hoe het is om dit gevoel wel weer te hebben, en het proces hiernaar toe eruit kan zien. En daar wil ik jou bij helpen.

Als orthomoleculair therapeut ben ik eigenlijk weer terug naar mijn droom van vroeger. Maar dan zonder politiepet op, want je zult het toch echt zelf moeten doen 😉

Ellen

Tijdens het traject heb ik enorm veel kennis opgedaan over voeding en de uitwerking hiervan op mijn lijf. Dit hielp mij enorm om mijn eigen gezonde voedingspatroon te vinden. Ellen vertelt boeiend en in begrijpelijke taal. Wat minstens net zo belangrijk is: ze maakt je nieuwsgierig, stimuleert en motiveert je, maar legt je geen restricties op. Ze spiegelt en laat de regie bij jou. En… héél belangrijk.. ze is gezellig en houdt van een grap. Al met al… alle ingrediënten voor goede steun en hulp bij een leuke ontdekkingstocht naar een nieuwe, lekkere en gezonde levensstijl. Het resultaat: ik heb veel meer energie, ben af van mijn fysieke klachten en als extra cadeautje.. bijna 10 kilo lichter :-)”

Daniëlle

Ik wil graag meer informatie over...