Deze salade komt elke maand wel een keer op tafel. De smaakexplosie is fantastisch, en dit is een van de weinige gerechten waarbij ik moeite heb om niet nog een keer op te scheppen ?
Een lauw-warme (of koud, dat kan natuurlijk ook) quinoa salade met kip en avocado, perfect als lunch of diner. Deze salade is een complete maaltijd met een heerlijke rijke smaak! Quinoa is een ‘pseudograan’, maar quinoa bevat meer eiwitten dan andere graansoorten, rijst, pasta en aardappelen. De hoogwaardige kwaliteit van de eiwitten in quinoa wordt bepaald door de juiste combinatie van aminozuren. Quinoa is dus een complete eiwitbron, ideaal voor sporters, en nog glutenvrij ook.
Dit heb je nodig voor 1 portie:
- 50 gram quinoa zaden
- 100 gram kipdijfilet
- ½ avocado
- ½ bosje verse munt
- ½ rood pepertje
- 1 bosui
- 1 paprika
- 100 gram spinazie
- ½ limoen
- 50 gram feta kaas
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel paprikapoeder
Zo maak je het:
Begin met het koken van de quinoa. Zorg ervoor dat je de quinoa eerst wast, dat haalt de bitterheid weg. Terwijl de quinoa kookt kan je de kip in stukjes snijden en marineren met de kruiden, om vervolgens te bakken in kokosolie. Wees niet zuinig met de kruiden als je van pittig eten houdt 😉
Vervolgens meng je de munt, spinazie, bosui en het pepertje in een salade. Je kan ervoor kiezen om alles fijn te snijden en te mengen, je kan het ook gewoon fijn hakken met een keukenmachine. Snijdt de paprika wat grover en voeg dit toe aan je salade.
Laat de quinoa wanneer het klaar is wat afkoelen en voeg het lauw toe aan je salade. Voeg ook de kipstukje toe (enigszins afgekoeld), de avocado en feta in blokjes en knijp de limoen uit boven je salade.
Maak je meerdere porties? De salade is in de koelkast prima nog een paar dagen te bewaren!