Wist je dat bij het koken of bakken van groenten er veel belangrijke vitaminen en mineralen verloren kunnen gaan? Tijdens het koken kunnen er wel 20% tot 50% van de oorspronkelijke vitamines verloren gaan. Door groenten te stomen blijven deze belangrijke voedingsstoffen veel beter bewaard. Daarnaast houden ze veel meer smaak en bite, win-win dus!
Naast de vis en gestoomde groenten serveren we in dit recept zilvervliesrijst. Deze rijstsoort bevat nog de originele vezellaag, hierdoor bevat deze variant veel meer vezels dan witte rijst.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 2 pangasius filets
- 1 puntpaprika
- 1 winterpeen
- 1 kleine prei
- 1 stronk broccoli
- 100 gram zilvervliesrijst
- 4 eetlepels ketjap manis
- 150 ml chilisaus
- 2 eetlepels sriracha
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng een andere pan met water aan de kook (waar een vergiet of zeef over past).
- Leg een bakpapier in een ovenschaal en leg hier de visfilets op, meng de chilisaus, sriracha en ketjap en giet over de vis. Vouw het bakpapier dicht en leg met de vouwkant naar beneden in de ovenschaal. Gaar de vis in 20 minuten in de oven.
- Snijd alle groenten in dunne sliertjes of reepjes. Haal kleine roosjes van de broccoli en snijd de stronk in dunne plakjes. Doe de groenten in de zeef of het vergiet en stoom in 8 tot 10 minuten beetgaar.
- Leg de groenten met rijst op het bord en leg daar de vis bovenop. Besprenkel met wat van het vocht uit het vispakketje.
Ps: ik gebruik sinds kort deze Mandoline groentesnijder van Cavos en hij is echt fantastisch! Ik vond altijd dat ik best lang bezig was met het snijden van alle groenten, maar dat is nu niet meer!

Je ontvangt de mini-training direct in je inbox na aanmelding. Zo kan je ‘m dus kijken waar en wanneer het jou uitkomt!