Soms heb je ochtenden dat je weinig tijd hebt maar toch een voedzaam ontbijt wilt waar je zeker een paar uur op vooruit kunt. Een ontbijt met de juiste voedingsstoffen, de juiste vetten en een flinke dosis verzadiging. Dit ontbijt is zo simpel, dat het een makkelijk go-to ontbijtje is als je even niet meer weet wat je moet maken. En meestal heb je alle ingrediënten wel in huis. Vis 2 eitjes en roomboter uit de koelkast, pak 2 rijstwafels uit de voorraadkast en je bent klaar!

Dit heb je nodig voor 1 ontbijt:
  • 2 eitjes
  • 2 rijstwafels
  • grasgevoerde roomboter
  • Keltisch zeezout
Zo maak je het:

Kook de eitjes, zacht of harder naar voorkeur. Smeer een flinke laag roomboter op je rijstwafels en besprenkel met een vleugje zout. Wanneer de eitjes klaar zijn, laat ze even afkoelen en snijd ze vervolgens in partjes op je rijstwafel.

De combinatie van roomboter, zout en eieren is gewoon erg lekker! De roomboter zorgt voor een goede dosis vetten, met de eieren krijg je veel eiwitten binnen en het Keltische zeezout zit bommetjevol mineralen.

 

Waarom grasgevoerde boter?
Als je zoveel mogelijk van alle voordelen van roomboter wilt profiteren, kan je het beste ongezouten biologische grasboter kopen. Dit is een roomboter gemaakt van de melk van biologische koeien die met gras zijn gevoerd. Grasboter is veel rijker aan de vitaminen en mineralen, waaronder K2. Daarnaast worden koeien die op stal staan, vaak bijgevoerd met veel tarwe, mais en ander goedkoop eten. Dit voedsel is niet zo goed voor de koe, hij wordt er vooral lekker snel dik van. En als het niet goed is voor de koe, is het ook niet goed voor ons. Want wat de koe eet en binnenkrijgt, komt ook in het eten terecht wat de koe voor ons produceert! Daarom is het voor je gezondheid beter om grasgevoerde roomboter (en andere rundvleesproducten) te gebruiken.