Een warm ontbijt vind ik zooo lekker, zeker in de koudere maanden. Deze crumble is goddelijk én super easy te maken.
Ik maak ‘m vaak de avond van tevoren al klaar, dan hoef ik het de volgende ochtend alleen even in de oven te zetten waarna ik zelf onder de douche stap. Van die geur die je daarna tegemoet komt, loopt het water in je mond!
Het fijne van dit ontbijt is dat het je door combinatie van appel, havermout, amandelmeel, noten, zaden, pitten & kokosvet en -kwark een mooie variatie te pakken hebt aan goede vetten, vezels en eiwitten. Hierdoor geef je je lijf een goede start en voel je je lekker lang verzadigd. En je kunt er volop mee variëren! Probeer het ook eens met pompoenpitten, walnoten, chiazaad, cashewnoten, peer, kokosrasp of rood fruit. Proef en geniet!
Dit heb je nodig voor 1 a 2 porties:
- 1 grote of twee kleine biologische appels
- 50 gr havermout
- 20 gr amandelmeel
- ½ el honing
- ½ el kokosvet
- 1 tl kaneel
- 1 el zonnebloempitten
- 1 el lijnzaad (gebruik de hele en kneus deze nog even voor je het gebruikt bijv. met een vijzel. Is veel gezonder en doet veel meer voor je dan wanneer je de gebroken koopt)
- Klein handje ongebrande noten (ik gebruikte nu hazelnoten, maar varieer hier vooral lekker op los)
Zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Snij de appel in kleine blokjes. Doe ze in de ovenschaal, voeg de kaneel toe en roer even door elkaar.
- Doe de havermout, amandelmeel, kokosvet, honing, zonnebloempitten, lijnzaad en noten in een kom en kneed met je hand goed door elkaar.
- Verkruimel het over de appel in de ovenschaal en zet 20 minuten in de oven.
- Serveer de crumble met een flinke dot kokoskwark!





