Het fijne van soepen is dat je in één portie veel groenten binnenkrijgt, je eindeloos kunt variëren en dat ze lekker verwarmend zijn in deze koude dagen. Ik kan niet genoeg krijgen van soepen en ik heb eigenlijk altijd wel een aantal porties in de vriezer liggen! Vandaag een recept voor een bloemkoolsoep. Bloemkool is onderdeel van de kruisbloemigen, net zoals broccoli, en heeft geweldig veel gezondheidsvoordelen! Het is laag in calorieën, bestaat voor 85% uit water maar bevat daarentegen wel oneindig veel mineralen en vitaminen. Denk bijvoorbeeld aan choline, een B vitamine van belang bij de hersenontwikkeling, of sulforafaan, een zwavelcomponent dat helpt om de bloeddruk te verbeteren. Goede redenen om bloemkool wat vaker te eten: je kan het koken, rauw eten in een salade, grillen in de oven, gebruiken als alternatief van rijst of in een heerlijke soep verwerken!
Dit heb je nodig voor 3 kommen soep:
- 1 bloemkool
- 1 blikje kokosmelk
- 1 pepertje
- 1 ui
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 eetlepel graham masalakruiden
- 1 liter groentebouillon zonder gist
- Tofublokjes (ik gebruik deze)
- kokosolie om te bakken
Zo maak je het:
Bak de ui en gesneden pepertje kort op in koksolie en voeg de kruiden toe. Snijd de bloemkool in roosjes, voeg bij de kruiden en kook in de groentebouillon tot de bloemkoolroosjes gaar zijn. Voeg de kokosmelk toe en blend tot een romige soep.
Bak ondertussen de tofureepjes in voldoende kokosolie, en verdeel samen met de bloemkoolsoep over 3 porties. Lekker samen met een gebakken eitje of wat rijst. Ook goed in te vriezen, zodat je altijd een gezonde maaltijd in huis hebt!