Het is weer tijd voor stamppot! Een verwarmende stamppot past perfect bij dit koude weer. Veel stamppotten zijn echter zeer rijk aan koolhydraten omdat er veel aardappel in zit, en er missen nog weleens goede vetten en eiwitten. Niets mis met de aardappel, maar hij kan wel wat minder fijn zijn voor je darmen en bevat erg veel zetmeel. Zoete aardappel is minder rijk aan zetmeel en vriendelijker voor je darmen. Deze zoete aardappelstamppot past niet alleen goed bij het weer, het is ook nog eens erg gezond én lekker. En, je krijgt een flinke portie groenten binnen! Wist je dat broccoli een van de meest eiwitrijke groente groenten is?
Dit heb je nodig voor 1 portie:
- 1 zoete aardappel (gemiddelde grootte)
- 1 stronk broccoli
- 50 gram baconreepjes
- Roomboter
- Peper en keltisch zeezout
- Optioneel: feta
Zo maak je het:
Snijd de zoete aardappel in blokjes van 2 centimeter, en de broccoli in roosjes. Zet samen in een pan met voldoende water op het vuur. Bak ondertussen de baconreepjes. Wanneer de zoete aardappel en broccoli gaar zijn, giet je het water af en stamp je het geheel met een flinke klont roomboter. Voeg peper en zout toe naar smaak, meng de baconreepjes er doorheen en klaar!
Erg lekker met wat stukjes feta door de stamppot. Serveer met groenteballetjes, falafel of een stukje vlees.