Met dit chocoladebrood, wat je ook best een cake zou kunnen noemen, heb je een verslavend lekkere snack te pakken. En het fijne van deze snack, is dat ie nog gezond is ook! Het is een luchtig broodje, zonder al teveel calorieën maar wel met een goede portie eiwitten. Heerlijk met een laagje notenboter of gewoon zo op ‘t vuistje!

Ik gebruik de eiwitpoeders van Live Puri, een erg fijn merk! Voor hun producten gebruiken ze zo weinig mogelijk verschillende ingrediënten, daarmee is Live Puri 100% vrij van vulmiddelen, smaakpoeders of conserveermiddelen. Kwaliteit en puurheid staan voorop en dat is te proeven! De eiwitshakes zijn heerlijk romig zonder kunstmatige smaak. Voor dit brood heb ik de chocoladevariant gebruikt, maar ook kokos en vanille is heerlijk.

Dit heb je nodig voor één brood:
  • 25 gram eiwitpoeder (ik gebruik de chocoladesmaak van Livepuri*)
  • 10 gram cacaopoeder
  • 150 gram havermout
  • 2 eieren
  • 150 gram water
  • 100 gram soyayoghurt
  • 2 bananen
  • 1 theelepel (wijnsteenbak)poeder
  • 1 theelepel kaneel
Zo maak je het:

Verwarm de oven op 180 graden. Maal de havermout in een blender of keukenmachine tot een meel. Voeg hier in een kom alle droge ingrediënten aan toe. Pureer vervolgens de bananen en vermeng met de eieren, water en soyayoghurt. De blender is hierbij je grootste vriend! Meng het banaanmengsel met alle droge ingrediënten tot een luchtig beslag. In een bakblik in de oven (tip: gebruik bakpapier in je bakblik, om een aangekoekt brood te voorkomen) voor ongeveer 50-60 minuten. Prik tussendoor even in het brood met een satéprikker. Als de prikker er droog uitkomt is je brood klaar! Laat ‘m goed afkoelen voordat je begint met snijden.

Je kunt eindeloos variëren met dit brood. Voeg bijvoorbeeld eens wat nootjes, rozijnen of stukjes dadel toe voor een extra bite.

*met de code GROENOPJEBORD krijg je 15% korting op je bestelling bij LivePuri