Het fijne van chiapudding is dat het heerlijk smaakt, goed vult en dat je gelijk de juiste vetten binnen krijgt! Door de combinatie van chiapudding, havermout en lijnzaad heb je een goede combinatie te pakken: vezels, complexe koolhydraten, goede vetzuren en goede eiwitten. En je kunt volop variëren! Deze optie met warme appel en kaneel is goed voor je bloedsuikerspiegel en geeft je een verwarmend gevoel. Fijn op de dagen dat je wat kouder wakker geworden bent.
Dit heb je nodig voor één portie chiapudding:
- 20 gram chiazaad
- 20 gram lijnzaad
- 30 gram havermout
- 200 ml amandelmelk (of een andere plantaardige melk)
- 1 schep eiwitpoeder van Livepuri*
- Kaneel
- 1 appel
- Optioneel: eetlepel rozijnen
Zo maak je het:
Pak een pannetje en meng de chiazaad, lijnzaad, havermout goed met de amandelmelk. Laat ongeveer een half uurtje staan, perfecte tijd voor de rest van je ochtendroutine. Voeg na het weken nog de eiwitpoeder toe en wat extra amandelmelk als het te dik is geworden. Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes en verwarm een theelepel kokosolie in een koekenpan. Bak de appel op zacht vuur en voeg een theelepel kaneel toe. Staat de appel lekker te pruttelen en wordt het wat droger, doe dan een scheut water erbij.
De appel mag wel een minuut of 10 lekker bakken, dan komt de smaak goed vrij. Ondertussen verwarm je het pannetje met je chiapudding (blijf goed roeren) en als beiden klaar is kan je aanvallen!
Heb je weinig tijd? Maak er dan een overnight oats variant van. Pak de avond van tevoren een bakje en laat de chiazaad, lijnzaad en havermout vast een nachtje weken in de koelkast. Scheelt weer een half uurtje!
* Wil je de eiwitpoeders van Livepuri uitproberen? Ik ben fan!