Deze zalmsalade is verrassend lekker en echt een feestje op je bord! De zoete smaak van de mango, geitenkaas en dadels combineert heerlijk met het bittere van de rucola en het zilte van de zalmfilet. Een goed vullende, vetrijke salade met ook nog eens voldoende eiwitten. Door de zalm kom je ook nog eens aan je omega-3 vetzuren, onmisbaar voor een goede gezondheid. Zo zijn omega-3 vetzuren niet alleen ontzettend belangrijk voor het goed functioneren van je hersenen en gaan ze ontstekingen tegen, ze helpen je lichaam ook een handje bij het om kunnen gaan met stress. Best belangrijk voor ons, die goed vetten.
Niet zo’n zalmliefhebber? Ook met kip is deze salade erg smaakvol. Neem dan kipdijfilet, wat vetter en smaakvoller, en kruid dit met paprikakruiden.
Dit heb je nodig voor één zalmsalade:
- 1 zalmfilet
- Halve avocado
- Rucola (zoveel je wilt!)
- Halve mango
- 50 gram geitenkaas (zacht)
- 2 a 3 medjoul dadels
- peper & zout
- Olijfolie
- Balsamico azijn
Zo maak je het:
Kruid de zalm met wat peper en zout en verpak in aluminiumfolie. De zalmfilet kan zo’n 15 minuten in de oven (175 graden), tot hij mooi rose is. Ondertussen snijd je de dadels en mango in kleine stukjes, en beleg je een bord met rucola. Voeg de gesneden dadels en mango toe en besprenkel met een scheut balsamico. Wanneer de zalmfilet gaar is laat je deze iets afkoelen. Snijd de zalmfilet en verspreid over je salade, samen met de geitenkaas en de avocado in stukjes. Voeg nog wat peper en zou toe naar smaak. Met een scheut olijfolie is je salade helemaal af!
Wil je een dubbele portie maken van deze zalmsalade? Hou dan de rucola apart en neem deze los mee. Enjoy 🙂