Makkelijk voor on-the-go en ideaal om meerdere porties van te maken. Deze linzensalade is mijn favoriet wanneer ik mijn lunch wil voorbereiden voor de week. Met gemak maak je drie porties en als je een beetje snel kan snijden ben je met een kwartiertje klaar! Er hoeft niets gekookt te worden, dus snel klaar én lekker veel rauwe groenten. Extra handig, want rauwe groenten zitten boordevol spijsverteringsenzymen. En die helpen je om je eten goed te verteren. Win-win dus, deze appel-linzensalade!
Een portie appel-linzensalade maak je met:
- 100 gram linzen
- Halve avocado
- 100 gram gerookte kipfilet
- 1 zoete puntpaprika
- halve komkommer
- 1 appel (ik gebruik Elstar)
- Balsamico azijn
Zo maak je het:
Simpeler kan bijna niet: spoel de linzen goed af, snijd alle groenten en de gerookte kip in blokjes en mixen maar! Gebruik de balsamico naar smaak als dressing en voeg indien gewenst nog wat peper en zout toe. Neem je de maaltijd mee? Hou de avocado dan nog even heel en voeg deze toe zodra je de salade gaat eten. Geniet ervan!