Deze snack met gedroogde vijgen smaakt echt geweldig. Er komt geen oven aan te pas, het is zo klaar en doordat je het in kan vriezen heb je altijd een energieke snack voorhanden. Vijgen zijn echte gezondheidsbommetjes. Ze bevatten veel goede anti-oxidanten zoals quercetine en flavonoïde, welke een positieve invloed zouden hebben op het verlagen van het risico op kanker omdat het de vrije radicalen neutraliseert. Daarnaast bevatten vijgen een indrukwekkende hoeveelheid kalium, wat een directe bloeddrukverlager is. En de hoeveelheid ijzer in de vrucht zorgt voor een energieboost! De enige reden waarom je dit niet zou maken, is omdat het zo lekker is dat je de repen het liefst allemaal tegelijk zou willen opeten..

Dit heb je nodig voor ongeveer 12-16 repen:
  • 100 gram gedroogde vijgen
  • 100 gram gemengde noten
  • 1 eetlepel chia-zaad
  • 1 eetlepel honing
  • 1 schep eiwitpoeder (ik gebruik LivePuri*)
Zo maak je het:

De blender of keukenmachine gaat een flinke klus hebben, zorg er dus voor dat de vijgen vast in kleine stukjes zijn gesneden. Blend ze vervolgens met de rest van de ingrediënten tot een deeg. Kneed nog even na met de hand tot je een vaste bol hebt. Pak een (oven)schaal van ongeveer 15×15 en bekleed met bakpapier. Druk het deeg plat in de schaal, zodat je een plakkaat krijgt van ongeveer 1,5cm dik. Zet voor minimaal een uur in de koelkast om het vervolgens te snijden in stukken van gewenste grootte. Vries het in of eet het lekker op! Heerlijk voor tussendoor, maar ook als verantwoorde snack bij een borrel (ook erg lekker te combineren met een kaasplankje, mmm)

*www.livepuri.nl, voor eiwitpoeders van goede kwaliteit en een heerlijke smaak! Bestel nu online en krijg15% korting met de code: GROENOPJEBORD