Is het nou een quiche zonder bladerdeeg? Of een ovenschotel? Of toch een frittata uit de oven? Ik kon de juiste benaming niet vinden, maar dat maakt het recept er niet minder om! Deze quiche, ovenschotel of ovenfrittata is makkelijk te maken. Een snelle maaltijd waarbij je direct 400 gram groenten binnen krijgt. Ideaal toch? Dit vegetarische recept schuif je, als je thuis komt na een drukke dag, zo in de oven terwijl je ontspant en geniet van de avond die voor je ligt. En een nog mooier voordeel: het is glutenvrij, suikervrij én koolhydraatarm.

Dit heb je nodig voor één ovenfritatta:

  • 1 paprika
  • 3 eieren
  • 100 gram doperwten
  • 100 gram mais
  • 40 gram geitenkaas
  • Italiaanse kruiden
  • 50 gram tomaatjes
Zo maak je het:

Kluts de eieren goed op in een schaal. Snijd de groenten in kleine stukjes en mix samen met de eieren en kruiden. Voeg ook de geitenkaas toe, in kleine stukjes gesneden. Doe het mengsel in een ovenschaal (vet even goed in met kokosolie) en plaats het zo’n 20-30 minuten in een voorverwarmde oven. Simpel, gezond en lekker!