Ik heb met Groen op je Bord een sterke missie, en wat is er mooier dan je missie delen met anderen die er hetzelfde over denken? Live Puri is zo’n bedrijf. Live Puri werkt met jou aan een lichaam waarin je je lekker voelt. En dat doen ze door (h)eerlijke producten op de markt te brengen waaronder eiwitpoeders van zeer hoogwaardige kwaliteit. Lees in dit interview met Maaike, eigenaar van Live Puri, hoe ze denkt over eiwitpoeders! En bestel ze daarna vooral zelf 🙂

1. Wie ben je?

Uitvinder van een avontuurlijk, uitdagend maar vooral genietend leven! Ik ben opgegroeid in België en al reizend in Nederland geëindigd. Genietend op zoek naar balans is mijn levensmotto. Ik ben moeder van 2 meisjes, hou wel van een uitdaging waar een beetje buikpijn bij hoort en kan enorm genieten van zeilen met het hoofd in de wind.

2. Waarom LivePuri?

Mijn laatste werkervaring bracht me alle inzichten over pure eiwitten. Dus ging ik na het sporten aan de eiwitshakes. Maar hoewel ik een berg producten geprobeerd heb, vond ik nooit een product met een leesbare en pure ingrediëntenlijst én een lekkere smaak. Ik nam afscheid van mijn baan en besloot het zelf te gaan maken. Ik nam een sprong in het diepe met een kluif aan uitdagingen. Maar ik ben nog nooit zo trots geweest, zakelijk gezien dan. Ik krijg enorm veel voldoening dat ik kan bijdragen om mensen aan een gezondere leefstijl te helpen.

3. Wat is de toegevoegde waarde van het gebruiken van eiwitpoeders?

Eiwitpoeders dragen bij aan spierherstel en spieropbouw. Iets wat topsporters al lang weten en daarom gebruiken. Maar we hebben allemaal spieren en helaas gaat onze spiermassa na je 30ste afbouwen. Eiwitpoeders helpen je om dit binnen de perken te houden, mits je ook wat beweegt natuurlijk. Daarnaast zijn ze enorm verzadigend en brengen ze je lichaam weinig calorieën. Je krijgt minder snel trek en hebt dus minder honger. Perfect voor wie minder koolhydraten wil eten of op de kilootjes wil letten.

4. Hoe past een eiwitpoeder in een gezonde leefstijl?

Heb je even? Velen van ons worstelen wel eens met een kilootje te veel. Helaas is er geen wonderpilletje of standaard remedie die voor iedereen helpt. Het is zoeken naar voeding en een bewegingspatroon wat bij jou past. Eiwitpoeders kunnen bijdragen omdat ze je spiermassa helpen koesteren ten koste van vetmassa. Ik ben zelf wel eens 12 kilo te zwaar geweest na een jaartje in Amerika gewoond te hebben. Maar ondertussen toont mijn weegschaal al 14 jaar hetzelfde gewicht. Niet door fanatiek te sporten of diëten maar door te luisteren naar wat mijn lichaam nodig heeft. Op een moment dat ik de teugels wat meer losgelaten heb, helpen eiwitpoeders mij om de dagen daarna zonder honger of afzien weer op te letten.

5. Hoe gebruik jij je eiwitpoeders het liefst? (Plus je favo recept)

Wat ik fijn vind is de enorme veelzijdigheid. In het begin dronk ik vooral eiwitpoeders in een shake. Daar kan ik trouwens nog steeds enorm van genieten! Liefst ijs en ijskoud. Maar ondertussen ben ik ook veel meer gerechten gaan bereiden met eiwitpoeder erin, van pannenkoeken en repen tot waanzinnige smoothies. Maar mijn favoriet met dit heerlijke weer is toch een proteïne nicecream met bevroren fruit!

Ben je nieuwsgierig naar de producten van Live Puri? Probeer ze uit! Ik zou het doen hoor, de eiwitpoeders zijn echt heel erg lekker. Kokos is mijn favoriet! Met de code GROENOPJEBORD krijg je 15% korting op je bestelling, en de verzendkosten zijn ook nog eens gratis.

Tag je ons in je foto op social media?