Hummus is lekker. De bekende spread zit bommetjevol goede stoffen, alleen bij de bakjes in de supermarkt zitten er vaak ook niet zulke goede voedingsstoffen in. Tijd om zelf de keuken in te duiken en lekker hummus te maken! Super simpel, veel lekkerder en nog gezond ook! De kikkererwten zorgen voor een flinke dosis vezels en eiwitten en de tahin maakt het af met een goede dosis vetten.

Vanaf nu wil je nooit meer anders dan zelfgemaakt!

Dit heb je nodig voor een flinke bak hummus:
  • 1 grote pot kikkererwten (400 gram)
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • scheut olijfolie
  • 1 eetlepel kwark, of plantaardige yoghurt
  • 1 theelepel cayennepoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • sap van een limoen
Zo maak je het:

Spoel de kikkererwten goed af onder de kraan, net zolang tot er geen schuim meer vanaf komt. Blend alles in keukenmachine of blender tot een romige kikkererwten. De kwark of plantaardige yoghurt maakt de hummus heerlijke smeuïg! Verdun eventueel nog met wat olijfolie indien nodig.

Experimenteer met de hummus! Ook erg lekker met koriander voor een oosters tintje, of met zongedroogde tomaatjes en olijven. Je kan eigenlijk alle kanten op waardoor je elke keer wat anders op tafel kunt zetten. Ideaal voor de feestdagen, verjaardagen of gezellig op zaterdagavond. ?