Deze salade is zo klaar. Er komt geen pan aan te pas, je hebt alleen een snijplank nodig, een bord en een lege maag. Geen tijd voor een uitgebreide lunch? Met deze maaltijd zet je toch binnen no-time iets feestelijks op tafel. En wees nou eerlijk, de combinatie van bietjes en geitenkaas is toch ook veel te lekker?
Wist je dat rode bieten een ontzettend goede toevoeging zijn voor je gezondheid? Je kan het met recht een superfood noemen, en het groeit gewoon op onze Nederlandse bodem. Het is rijk aan folaat (de actieve vorm van foliumzuur), kalium, koper, ijzer en magnesium. Daarmee zou het ondersteunend zijn bij het verlagen van je bloeddruk en bij de regulatie van je bloedsuikerspiegel. De rode kleur van bietjes komt van betanine en betalaïne, zeer krachtige anti-oxidanten. Erg goed voor je algehele gezondheid en je immuunsysteem!
Rode bieten hoef je niet rauw te kopen en te koken. Bijna elke supermarkt heeft wel voorgekookte bietjes liggen, en deze zijn altijd biologisch. Een prima alternatief wat je als basis voor veel recepten kunt gebruiken!
Dit heb je nodig voor een portie:
- 100 gram veldsla
- 100 gram gerookte kipfilet
- 250 gram rode bieten (voorgekookt)
- 1 appel
- 50 gram zachte geitenkaas
- 20 gram walnoten
- olijfolie en balsamico (My all time favorite)
Zo maak je het:
Snij de rode bietjes en appel in blokjes, leg dit op een bord samen met de veldsla. Snij vervolgens de gerookte kip in stukjes en beleg je salade met de kip, geitenkaas en walnoten. Een flinke scheut olijfolie en wat balsamico eroverheen en klaar!
Tip: wil je de salade van tevoren klaar maken en meenemen voor de volgende dag? Neem de sla dan apart mee en voeg dit toe wanneer je gaat lunchen. Zo blijft je sla lekker knapperig!
Ik ben echt dol op deze Terrasana Crema balsamico. Hij is wel aan de prijzige kant, en is daarom een perfecte cadeautip! Leuk om te krijgen, maar ook om te geven aan iemand 😉