De feestdagen staan voor de deur, met daarmee ook de heerlijke kerststollen, spijsbroden noem maar op. Erg lekker, maar zeker niet de beste keuze voor je gezondheid. Tijdens deze dagen is het erg fijn om een alternatief te hebben wat je ook op tafel kunt zetten. Zodat je ongestoord kunt genieten van een stukje brood met de rest van je gezin, zonder dat je het gevoel hebt iets te missen.
Overigens, dit kerstig broodje wat eigenlijk een cake zou moeten heten, is ook erg lekker gedurende de rest van het jaar 😉
Dit heb je nodig voor 1 brood:
- 125 gram amandelmeel
- 35 gram kokosmeel
- 35 gram arrowroot
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel baking soda
- snufje zout
- 6 eieren
- 60 ml kokosmelk
- 60 ml kokosolie (gesmolten)
- 2 appels, in kleine blokjes gesneden
Zo maak je het:
Verwarm de oven op 175 graden. Meng alle droge ingrediënten samen in een kom. Snijd de appels in kleine blokjes en voeg toe. Kluts de eieren met de kokosmelk. Verwarm de kokosolie tot het gesmolten is en voeg samen met de eieren. Meng het eiermengsel goed door de droge ingrediënten tot een beslag. Gebruik bakpapier in je cakeblik om aanbranden te voorkomen. Schep het beslag in de cakevorm en bak in de oven voor ongeveer 50 minuten. Controleer tussendoor even of het brood niet te hard gaat, en kijk of het gaar is door met een satéprikker in het brood te prikken. Is de prikker schoon, dan is je brood klaar!
Gek op zoetigheid? Voeg wat rozijnen aan het brood toe! Ook erg lekker met nootjes. Je kan het brood eten met een flinke laag roomboter, notenpasta, een plakje geitenkaas of gewoon zo lekker los!