Zelf glutenvrije wraps maken! Dat stond al lange tijd op mijn verlanglijstje. Ik stelde het steeds uit, omdat het vinden van de juiste ingrediënten en verhoudingen me nogal ingewikkeld leek. Toen ik er eindelijk aan begon, moest ik inderdaad een aantal pogingen doen voordat ik tevreden was. Maar het resultaat mag er zijn! Bovendien zijn deze haver-wortel wraps een geweldige manier om wat groenten binnen te krijgen, dankzij de toevoeging van wortels.
Voor mij zijn ze ook een ideale vervanger voor brood. Ik maak graag wat extra wraps, zodat ik ze de volgende dag als lunch kan beleggen.
Dit heb je nodig voor ongeveer 6 tot 8 wraps:
- 4 eieren
- 200 gram havermout
- 400 gram wortels
- 250 ml plantaardige melk (ik gebruikte cashew drink van Rude Health, maar een amandel-, kokos- of havermelk kan ook
- 200 a 300 ml water
- ghee om in te bakken
Zo maak je het:
- Schil en snijd de wortels in kleine stukjes en doe dit samen met de eieren in een kom. Gebruik de staafmixer om de ei en wortel helemaal fijn te mixen.
- Voeg vervolgens de havermout en plantaardige melk toe aan het mengsel en mix tot een mooi beslag. Het is nu waarschijnlijk wel erg dik. Voeg dan water toe tot het de juiste dikte heeft. Het hoeft niet zo dun te zijn als pannenkoekenbeslag, maar te dik is ook niet handig want dan worden je wraps te compact.
- Smelt vervolgens een lepeltje ghee in een koekenpan en bak de wraps stuk voor stuk, net zoals je pannenkoeken bakt. De truc zit ‘m in op middenhoog vuur langzaam gaar bakken. Gebruik een goede spatel en wees voorzichtig met omkeren, want ze kunnen wel vrij makkelijk breken.
- Beleg de wrap hoe jij wilt! Lekker traditioneel met gehakt, bonen, mais, sla, paprika en avocado bijvoorbeeld! Of heerlijk als lunchgerecht met bijvoorbeeld kipfilet, geitenkaas, komkommer en rucola. Of zalm, avocado en paprika, mmm.
Probeer deze heerlijke glutenvrije wraps zelf en laat je smaakpapillen verrassen!
Laat het me weten als je nog andere vragen of verzoeken hebt!