Ben je dol op pasta, maar wil je ook graag wat minderen in koolhydraten, dan is de courgette de beste uitvinding. Met een courgette creeër je in een handomdraai een bord vol pasta, maar dan met heel wat minder koolhydraten! Met courgetti kan je vervolgens alle kanten op, je kan je favoriete pastasaus gebruiken, of een simpel koud pastagerecht maken met pesto. Dit recept is ideaal tijdens de warme dagen en zo klaar. Is de rest van het gezin wel dol op ‘normale’ pasta, dan voeg je gewoon wat pasta toe!
Dit heb je nodig voor één portie:
- 1 courgette
- 2 eetlepels groene pesto
- 50 gram cottage cheese
- pijnboompitjes
- 1 avocado
- peper en zout
- olijfolie
Zo maak je het:
Gebruik een spiralizer om pasta te maken van de courgette. (Ik gebruik deze fijne spiralizer) Als je de de slierten even in keukenrol legt, haal je er het meeste vocht uit. Leg de courgetti vast op je bord en besprenkel ruim met olijfolie. Meng de groene pesto met de cottage cheese en serveer met de courgetti. Snijd de avocado in plakjes en voeg toe. Bak de pijnboompitjes kort op en strooi over je courgetti. Peper en zout om het af te maken en klaar! Ook erg lekker met mozzarella en tomaatjes, een zalmmoot of wat gebakken champignons en kipfilet. Zo maak je iedereen aan tafel gelukkig.