Warme zomeravonden vragen om lekkere salades in de zon. Vaak heb je met het warme weer niet zoveel zin om te eten, en al helemaal niet in een warme maaltijd. Je maaltijd overslaan is alleen niet zo slim, dikke kans dat je dan later op de avond de verleiding van de zal chips niet kan weerstaan. Je lichaam heeft toch energie nodig! Kies dus gewoon vooral voor een lekkere salade. Met lekker veel groenten en goede vetten, zodat je de avond weer lekker door kan! Deze courgettesalade is eigenlijk een pastasalade, maar dan wat lichter te verteren en rijk aan groenten. Je kunt ‘m ook maken met volkoren pasta voor de liefhebber! Is de rest van de familie nog wat huiverig voor courgettepasta? Je kunt ‘m ook 50% gewone pasta, 50% courgette pasta maken. Zo krijgen ze ongemerkt toch meer groenten binnen zonder dat de vertrouwde pasta ineens verdwenen is. Doe je week erna gewoon net ietsje meer courgette 😉
Dit heb je nodig voor één portie courgettesalade:
- 1 courgette
- 100 gram cherry tomaatjes
- 100 gram gerookte kipfilet
- 50 gram cottage cheese
- bosui
- 1 avocado
- olijfolie
- peper en zout
- optioneel: pesto
Zo maak je het:
Gebruik een spiralizer om de courgette om te toveren in pasta. Halveer de cherry tomaatjes, snijd de gerookte kipfilet in blokjes. Meng de cottage cheese door de courgettepasta, voeg de bosui in kleine ringetjes, de tomaatjes en kip toe en besprenkel met olijfolie. Maak af met peper en zout en plakjes avocado! Ook erg lekker met een lepeltje pesto erdoorheen.
Op zoek naar meer zomerse inspiratie? Deze watermeloensalade is bij velen favoriet!