“Laat uw voeding uw medicijn zijn”

Hippocrates

Wat doet een
orthomoleculair therapeut?

We zijn allemaal opgebouwd uit cellen. En vooruit, een heleboel water. Deze cellen, of het nou spiercellen of vetcellen zijn, hebben heel wat stofjes nodig om goed te kunnen functioneren.

Deze stofjes noemen we voedingsstoffen en bestaan uit diverse vitaminen, mineralen, aminozuren en nog meer. Je kunt je misschien wel voorstellen dat het voor je gezondheid heel fijn is als deze cellen gewoon goed hun werk kunnen doen. Zijn er gezondheidsklachten, dan heeft dit vaak (deels) te maken met het disfunctioneren van bepaalde cellen. Door te weinig voedingsstoffen bijvoorbeeld!

Als orthomoleculair therapeut is dit precies waar ik naar kijk. Wij, als orthomoleculair therapeuten, gaan uit van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Oftewel, door het lichaam op de juiste manier te ondersteunen in zowel voeding, beweging, ontspanning en het eventueel extra aanvullen van voedingsstoffen, helpen we het lichaam zelf veel klachten op te lossen.

Dit maakt ook het verschil tussen reguliere gezondheidszorg en complementaire gezondheidszorg (waar de orthomoleculaire voeding onder valt). Bij de reguliere gezondheidszorg wordt vaak gekozen voor een oplossing in de vorm van medicijnen of een andere vorm van symptoombestrijding.

We verlichten niet alleen de symptonen maar
verbeteren daadwerkelijk je gezondheid.

Als orthomoleculair therapeut kijk je net even wat verder en probeer je echt tot de kern van een klacht te komen, zodat je niet alleen de symptomen verlicht, maar ook daadwerkelijk je gezondheid verbetert. Kijkende naar je lichaam als geheel, zoek ik met jou een holistische aanpak gericht op het verlichten van jouw gezondheidsklachten en het bereiken van meer energie. Die doe ik vanuit de pijlers voeding, beweging/ontspanning, mindset en suppletie.

Misschien denk je wel dat er voor jouw klachten geen oplossing is, dat je er ‘maar mee moet leren leven’. Je huisarts heeft je dat tenslotte ook gezegd. Maar dit hoeft niet zo te zijn! Heel veel gezondheidsklachten zijn te verlichten en soms zelfs op te lossen als je jouw lichaam weer geeft wat het nodig heeft.

Welke klachten heb ik het dan over? Denk bijvoorbeeld aan: vermoeidheid, reuma, fibromyalgie, overspannen / burn-out, spijsverteringsklachten, eczeem, overgewicht en (pre)diabetes. Eigenlijk kan je bij elke aandoening of klacht die te maken heeft met immuunsysteem, welzijn of leefstijl veel meer doen dan je zou denken!

Heb je dus last van gezondheidsklachten maar heb je nog geen oplossing gevonden, dan kan het interessant zijn om vanuit de orthomoleculaire gezondheid op zoek te gaan naar antwoorden! Wellicht heeft de huisarts geen antwoord, of wil je af van de medicatie die het probleem niet oplost maar alleen de klachten verlicht. Kortom, wil je verder kijken en je lichaam écht ondersteunen, laten we dan samen op onderzoek uit gaan.

Door jouw gezondheid vanuit de orthomoleculaire bril te bekijken en samen met je te werken aan je voedingspatronen en -gewoonten pak je het beste van twee werelden. Want een gezond lijf en een gezonde mindset werken het beste samen!

Meer informatie?