Testimonials

“Ik ben een half jaar met Ellen aan de slag gegaan. Ik zag op haar website dat er meer is dan alleen je leefstijl aanpassen qua voedingspatroon. Dat sprak me aan, omdat ik weinig energie had, last van mijn darmen en niet goed sliep.
Wat me tijdens het traject vooral opviel is dat ik erg lijngericht was, ondanks dat ik dacht dat ik dat achter me gelaten had. Om daarachter te komen heeft Ellen naast me gelopen om me de juiste weg te wijzen. Ze laat het je zelf ontdekken, kijkt mee en geeft je goede adviezen en eye openers. Ze weet haarfijn de juiste knoppen in te drukken en ziet wat ik als individu nodig heb.
Ze laat je vooral ook zien hoe zaken zoveel anders worden als je lief bent voor jezelf. Hoe vaak ik niet dacht dat iets ‘moest’. Voor wie? Echt niet voor Ellen, ik was zelf degene die vond dat er van alles moest.


Ik heb weer energie gekregen, waardoor ik zin heb om activiteiten te ondernemen. Ik zie niet meer op tegen een maaltijd voor mezelf koken, ik heb er weer lol in gekregen en daarnaast (wat ik niet voor mogelijk had gehouden) krijg ik genoeg groentes binnen op een dag. Vooral het gemak waarmee dat gegaan is, is wat me opgevallen is aan dit traject. Ellen kijkt met je mee wat voor jou werkt en welke manier het beste past, waardoor het veel makkelijker is. Als je de inzet toont die ervoor nodig is, is het mogelijk.
De grootste winst heb ik behaald, doordat ik zoveel meer op mezelf en mijn lichaam ben gaan vertrouwen. Dat ik nu sneller weet waardoor iets komt als ik een opgeblazen gevoel heb of minder goed slaap, maar ook dat dat niet altijd gelijk een oorzaak hoeft te hebben. Ik sta er veel relaxter in. Er komen nog genoeg uitdagingen voorbij, maar ik weet nu veel beter hoe ik daar mee om kan gaan.

Nelleke

“4 maanden geleden heb ik contact opgenomen met Ellen, met het doel om meer energie uit mijn voeding te halen. Mijn energie was aan het einde van de ochtend al ver beneden peil. Als ik daarnaast iets af zou vallen, zou dat meegenomen zijn.

Vol enthousiasme, want dat straalt Ellen uit en is zeer aanstekelijk, begon ik aan een behoorlijk ander eetpatroon. Al na een week of 2, 3 begon ik resultaat te merken, mijn energieniveau was al beter aan het worden.  Na vier weken had ik al nauwelijks meer behoefte aan suikers, wat ik beter zoveel mogelijk kon laten staan.

Door veel informatie en begeleiding van Ellen, snapte ik waarom ik bepaalde voedingsmiddelen beter niet meer of in elk geval zo min mogelijk kon nemen. Ik merkte dat ik het daarom ook makkelijker vol kon houden en ook uiteraard omdat ik me zoveel beter voelde.

Nu vier maanden verder, stuiter ik soms door de kamer, omdat ik aan het einde van de dag nog zoveel energie heb, hoe gaaf is dat? En het voelt zo heerlijk.

In het begin was het soms even puzzelen om een zo verantwoord mogelijke maaltijd op tafel  te zetten, maar na een paar weken begon het al een automatisme te worden en nu hoef ik er nauwelijks meer over na te denken, ik ben er helemaal aan gewend en we eten echt heerlijk.

Oh ja en in die vier maanden, ben ik inmiddels 16 kilo afgevallen.”

Connie

“Sinds begin dit jaar heb ik veel klachten in verband met de overgang. Ik kwam heel makkelijk aan, wisselende emoties, onrustig slapen, nachtelijk zweten en erg moe. Omdat ik geen voorstander ben van medicatie, ben ik het in homeopathie en voeding gaan zoeken. Voor dat laatste heb ik contact opgenomen met Ellen.

Ellen gaf mij verrassende voedingstips zoals bijvoorbeeld meer vetten eten. Wel de gezonde uiteraard! Regelmatig stuurde ze mij ook diverse artikelen toe waarin ze onder andere uitlegde waarom mijn veranderde hormoonstelsel meer van deze gezonde vetten nodig had. Erg fijn, want zo kwam de verantwoordelijkheid steeds meer bij mijzelf te liggen. Ik wist waar ik mee bezig was.
Het gevolg was dat ik veel meer energie kreeg, emotioneel veel stabieler werd, beter ging slapen en ik kwam ook niet meer aan.

Onze samenwerking is zo fijn dat ik mijn cliënten met specifieke klachten waar ik niet bij kan helpen, doorstuur naar Ellen. Ook weer met super resultaat!”

Inge

49, Faith-methode specialist | coach/therapeut

Ik heb zo lang ik mij kan heugen, sneller last van mijn spieren en gewrichten. Het ‘hoorde bij mij’ dacht ik. Daarbij had ik ook vaak last van mijn darmen, veel geluiden en vooral een opgezette buik na het eten.

Op advies van Ellen ben ik gestart met het aanpassen van mijn eetpatroon om te kijken of ik meer rust in mijn darmen krijg en mijn spieren en gewrichten minder gevoelig zijn. Met een paar voedingssupplementen én een nieuw voedingsplan ben ik aan de slag gegaan.

Al gauw kwamen de resultaten, mijn spieren en gewrichten waren steeds minder “aanwezig” en de energie kwam al heel snel terug. Mijn buik werd steeds stiller. Maar ik merkte ook dat mijn huid er beter uit ging zien en dat ik minder last had van slijmvorming.
Na een paar maanden van uitproberen wat ik allemaal kan eten ben ik nog steeds enthousiast en de blijvende resultaten maken het gemakkelijker om dit voort te zetten. 

Dank je wel Ellen dat je mij enthousiast hebt gemaakt. Ik voel me nu beter in balans!”

Monique

massagetherapeut

“Na een jaar bedlegerig te zijn geweest, was het voor mij tijd om weer opnieuw te beginnen.  Maar hoe en waar begin je? Ik kreeg de  tip om met voeding! Toen ik hier eenmaal van overtuigd was, heb ik Ellen gevraagd om mij hierin te ondersteunen.

Wat wist ik van voeding en hoe zag dat er voor mij uit? Net als ieder ander, wist ik best wel wat goed voor je is of juist slecht. Maar was dat ook zo? Ik was gek op zoetigheid en at vaak maar 1 maaltijd per dag. Het zou een hele zware klus worden om dit te veranderen in een goed en gezond eetpatroon.

Ellen begon met een geruststellend gesprek waardoor ik al wat meer vertrouwen in mijzelf kreeg. Ook gaf ze een aantal voedingssupplementen mee. En ze beloofde me binnen twee weken al resultaat. Schoorvoetend begon ik aan dit nieuwe avontuur, niet wetende wat het mij zou brengen…..

Na 3 maanden intensieve coaching en veelvuldig app- en belcontact, kan ik nu oprecht zeggen: “Ik ben een ander mens”.
Inderdaad na twee weken voelde ik me al een stuk beter. Mensen om me heen zagen dat aan me dat het beter ging. Mijn haar en huid zagen er een stuk gezonder uit. En als klap op de vuurpijl, ben ik ook nog eens 6 kilo lichter!!!! En dat allemaal doordat ik voldoende goede voeding eet en allemaal dingen die ik heel lekker vind. Inmiddels ben ik al weer langzaam aan het werk en ik voel me alleen maar sterker en beter worden. Ik ben Ellen dan ook enorm dankbaar voor haar begeleiding en steun.

Bent u ook toe aan een nieuw begin? Ik weet zeker dat Ellen u hierin heel goed zal ondersteunen.”

Linda

ME- en Fibromyalgiepatiënte.

Ellen heeft mij in korte tijd op een heel professionele wijze geholpen met het aanpassen van mijn eetpatroon om zo mijn klachten te verminderen. Ik ben heel blij dat Ellen mij heeft kunnen helpen en ik kan haar begeleiding aan iedereen aanraden. Haar aanpak is heel laagdrempelig en voor mij makkelijk in te passen, ze laat je zien dat een dieet geen zin heeft en je leert om te ontdekken wat het beste voor jou werkt. Ik ga er verder mee aan de slag en krijg meer plezier in koken en vooral het opeten van de makkelijk te bereiden maaltijden. Dank je Ellen en heel veel succes met je mooie bedrijf.

Hanneke

Tijdens het traject heb ik enorm veel kennis opgedaan over voeding en de uitwerking hiervan op mijn lijf. Dit hielp mij enorm om mijn eigen gezonde voedingspatroon te vinden. Ellen vertelt boeiend en in begrijpelijke taal. Wat minstens net zo belangrijk is: ze maakt je nieuwsgierig, stimuleert en motiveert je, maar legt je geen restricties op. Ze spiegelt en laat de regie bij jou.
En… héél belangrijk.. ze is gezellig en houdt van een grap. Al met al… alle ingrediënten voor goede steun en hulp bij een leuke ontdekkingstocht naar een nieuwe, lekkere en gezonde levensstijl.
Het resultaat: ik heb veel meer energie, ben af van mijn fysieke klachten en als extra cadeautje.. bijna 10 kilo lichter 🙂
Daniëlle

“In juli 2016 werd ik geconfronteerd met een tumor op mijn slokdarm. Na een chemo behandeling en 23 bestralingen ben ik begin januari 2017 geopereerd. Hierbij is een stuk van mijn slokdarm en maag verwijderd en is er een z.g. buismaag gemaakt. Doordat ik een buismaag heb, kan ik maar kleine hoeveelheden eten. Dus 8 tot 10 maal per dag in plaats van 3 maal wat ik gewend was.

Het gevolg van de behandeling en de ingreep was dat ik (te) veel gewicht verloor. Via sondevoeding en later calorierijke bijvoeding heb ik geprobeerd het gewichtverlies te stoppen. Uiteindelijk tastte dit gewichtsverlies mijn conditie zodanig aan dat ik de hulp heb ingeroepen van Ellen.

Zij heeft in eerste instantie onderzocht of ik voldoende calorieën en eiwitten binnen kreeg. Op basis hiervan heeft zij geadviseerd om smoothies, soepen en gezonde vetten toe te voegen. Hiermee krijg ik de hoognodige vitaminen en mineralen binnen en meer calorieën. Het resultaat hiervan is dat het gewicht gestabiliseerd is en de energie weer teruggekomen is.

Het is een rigoureuze verandering van het gebruikelijke eetpatroon, maar met de nodige hulp en adviezen ben ik weer op de goede weg na een heftige periode.”

Bernard

Ellen is een hele fijne coach. Zonder te oordelen heeft ze me erg geholpen om mijn eigen manier te vinden om gezond te eten. Vooral met veel liefde voor mezelf, zonder strengheid of “moeten”. Vanuit plezier en lekker eten.

Mijn grootste eyeopener was om te beseffen dat ik meer wilde eten. Na 3 maanden heb ik een nieuwe basis gelegd.

Een nieuwe manier van eten en omgaan met eten. Liefdevol en vol voeding voor zowel mijn lijf als geest. Het is mijn manier en ik had hier niet alleen kunnen komen. Door de hulp van Ellen is er iets wezenlijks veranderd in mij. Ik ben gelukkiger en heb meer energie.

Dankjewel voor je hulp Ellen.

Merel