Ik ben dol op soepen. Het is zo simpel om te maken, je kunt er eindeloos mee variëren en het maakt veel groenten eten ontzettend makkelijk. Extra voordeel: je kunt er al je restjes groenten in kwijt. Zo ontstond ook dit recept, een soort tomatensoep maar dan anders. Tomatensoep is natuurlijk erg populair, maar ik vind de smaak soms wat saai. De zoete paprika in deze variant geeft de soep een extra dimensie, het maakt ‘m zoet en heerlijk romig. Ontdek het zelf!
Overigens valt of staat de smaak met de juiste kwaliteit tomaten. Ze mogen best goed rijp zijn. Kies voor trostomaten, bij voorkeur biologisch. Deze hebben echt veel meer smaak. En, leg tomaten nooit in de koelkast, dan verliezen ze al hun smaak.
Dit heb je nodig voor 4-6 porties tomatensoep:
- 2 grote puntpaprika’s
- 4 trostomaten
- 300 gram pompoen
- 1 liter groentebouillon (kies voor gistvrije bouillon)
- 2 sjalotjes
- Teentje knoflook
- Flinke theelepel Vadouvan kruiden (ik gebruik deze van Johnnie Boer)
Zo maak je het:
Snijd de pompoen in grove stukken. Als het een biologische pompoen is kan je de schil er prima omheen laten. Fruit de sjalotjes en knoflook en kruiden kort in de pan waar je de soep gaat maken. Doe de pompoen met de puntpaprika in grove stukken en de tomaten erbij en voeg de groentenbouillon toe. Laat het geheel sudderen tot de pompoen gaar is. Maak glad in de blender of gebruik een staafmixer.
Je kunt de soep makkelijk in porties invriezen, zo heb je altijd een gezonde maaltijd in huis. Lekker met een linzensalade of een plakje notenbrood.
Fan van soep? Dan moet je zeker mijn broccoli-cashewsoep eens proberen!