Deze glutenvrije cake is ondanks dat er geen suiker in zit toch een heerlijk zoet baksel. En, met een dosis groenten erin verstopt kan je met recht zeggen dat het een gezond baksel is! Het recept komt van Live Puri, en met een paar kleine aanpassingen is ie nog net een tikkeltje gezonder. Een suikervrije cake die in het rijtje met mijn favoriete baksels is gekomen!   

Het originele recept is met speltbloem, ik heb dit vervangen voor boekweitmeel. Boekweit is glutenvrij en geeft de cake een stevige structuur. Daarnaast is er een groot verschil tussen bloem en meel. Meel bevat nog alle zemelen en is daarmee een bron van langdurige energie. Waar bloem je een snelle piek geeft in je bloedsuikerspiegel, zal dit met meel een stuk langzamer gaan. Gevolg: minder energiedips en een langer verzadigd gevoel. 

Je kunt deze suikervrije cake dus perfect maken voor je bezoek, maar ook lekker zelf oppeuzelen. In plakken in de vriezer en zo heb je altijd een lekkere snack bij de hand! 

Dit heb je nodig voor één suikervrije cake:
  • 150 gram gepureerde rode biet (gekookt of geroosterd)
  • 60 gram boekweitmeel
  • 60 gram eiwitpoeder cacao (ongezoet) van Live Puri*
  • 35 gram cacaopoeder
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • 2 eieren
  • 40 gram boter of kokosolie (kamertemperatuur)
Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng in een kom de gepureerde rode biet, boter, water en de eieren met een klopper tot een zachte luchtige massa. In een andere kom meng je vervolgens het boekweitmeel, eiwitpoeder, bakpoeder en cacaopoeder. Voeg de vloeibare massa bij de kom met meel en roer rustig door tot een geheel beslag. Vet een cakevorm in (of nog makkelijker, gebruik bakpapier), verspreid je beslag in de kom en vervolgens mag de cake 35 minuten in de oven. En nu het moeilijkste, laat even goed afkoelen voor je ‘m in plakken snijdt!

* met de code “groenopjebord” krijg je 15% korting op je bestelling (vanaf 22,50 en uitgezonderd voordeelverpakkingen)