Op zoek naar een verantwoorde lekkernij om af te rekenen met jouw sugar craving? Probeer deze macadamiakoekjes! Ze zijn rijk aan gezonde vetten, zullen je een voldaan gevoel geven en zijn daarnaast ook gewoon heel erg lekker.
En niet onbelangrijk: ze zijn vrij simpel te maken en dit recept is voor 12 koekjes, dus je kunt er ook nog even mee vooruit.
Dit heb je nodig voor 12 koekjes:
- 4 el kokosolie
- 60 gr macadamianoten
- 60 gr pecannoten
- 80gr kokosrasp
- mespuntje zout
- 1,5 el honing
- 1 tl kaneel
Zo maak je het:
- Laat de kokosolie smelten in een pan of zet de oven op voorverwarmen en zet de kokosolie daar even in tot het gesmolten is.
- Maal ondertussen de macadamianoten en de pecannoten grof in een keukenmachine. Meng dan de kokosrasp, het mespuntje zout, de honing en kaneel erdoor en giet dan de gesmolten kokosolie erover. Roer het mengsel goed door.
- Zet een bord klaar, met eventueel bakpapier erop en verdeel het mengsel in 12 porties. (Geen zorgen als het niet heel erg aan elkaar blijft plakken, straks in de vriezer harden ze uit.) Druk ze aan tot platte koekjes en doe er eventueel nog wat geraspte kokos op.
- Zet de koekjes in de vriezer en na 30 minuten zijn ze hard geworden en goed om te eten. De koekjes die je niet eet, kun je het beste in de vriezer laten liggen, zo blijven ze het langste vers. Op die manier kun je ze prima nog zo’n 3 maanden bewaren.