In de supermarkt zijn er al veel alternatieven te vinden om meer groenten te eten. Denk aan courgetti, bloemkoolrijst of pompoenlasagne. Zelf kun je ook heel gemakkelijk ingrediënten swappen voor een optie van groenten, zo hebben we in dit recept de wraps vervangen voor blaadjes sla. Gevuld met een hoop verschillende groenten en kip. Een heerlijke en kleurrijke lunch die je ook nog eens heel goed een avond van te voren kunt voorbereiden, zo kom je tijdens werk minder snel in de verleiding om voor een snellere, minder gezonde, optie te kiezen.
De kip en avocado zorgen voor de nodige eiwitten en vetten in dit recept. Wist je dat avocado een goede invloed heeft op je bloedsuikerspiegel en cholesterol? Ik schreef eerder zelfs al een ode aan de avocado en al zijn goede eigenschappen.
Dit heb je nodig voor 1 slawrap:
- 1 avocado
- 1 kropsla
- 150 gr gerookte kip
- halve komkommer
- 1 paprika
- klein blikje maïs
- 2 stengels lente ui
- handje peterselie
- 1 winterpeen
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel mosterd
Zo maak je het:
- Snijd (of rasp) de winterpeen in dunne slierten. Snijd kleine blokjes of reepjes van de avocado, paprika, kip en komkommer en snipper de lente ui. Hak de peterselie fijn en laat de maïs uitlekken. Doe de mosterd en honing in een kom en roer goed door, voeg hier de groenten en kip aan toe en meng goed.
- Haal voorzichtig de bladeren van de krop sla. Probeer zo min mogelijk te scheuren en zo groot mogelijke bladeren van de sla af te halen. Het kan helpen om een stukje van de onderkant van de krop af te snijden. Was ze voorzichtig en vul de bladeren sla met het kip-groente mengsel. Rol voorzichtig op of serveer in een heel blad sla.