De zomer laat zich volop zien! En de zon maakt niet alleen de hele dag lichter en mooier, vaak zorgt het er ook voor dat je meer behoefte hebt aan lichte maaltijden. Fruit smaakt extra lekker, frisse salades doen het goed. Deze salade heeft een beetje van beiden. Het zoete en sappige van de watermeloen combineert verrassend lekker met feta en olijven. Zo heb je een ideale salade voor de warme dagen! Doe daar wat munt en de zon bij en het is direct vakantie! Lekker als lichte lunch of als salade bij de barbecue. Wedden dat je hier flink van zult smullen?

Dit heb je nodig voor één portie:
  • Watermeloen (zoveel als je wilt)
  • 50 gram feta
  • Groen olijven
  • Handje verse munt
Zo maak je het:

Kies voor een watermeloen die al lekker rijp is, dan heb je de beste smaak. Snijd de watermeloen in blokjes en verwijder de pitten. Sommige meloenen hebben weinig pitten, maar die met pit zijn vaak een stuk smaakvoller (want niet genetisch gemanipuleerd). Dus kies daarvoor en verwijder zelf de pitten. Ze zitten vaak in 1 strook, dus het verwijderen is niet heel lastig.

Verkruimel de feta in kleine stukjes, voeg de olijven toe (snijd ze eventueel in helften als het grote olijven zijn) en maak af met munt! Simpel, lekker, gezond.

Op zoek naar nog meer barbecue tips? Deze muhammara spread is echt verrukkelijk op je stokbrood, of om je groenten in te dippen!