Ik ben gek op havermout in de ochtend. Het is snel klaar, lekker, voedzaam en je kunt eindeloos variëren met toppings als fruit, noten en zaden. Hieronder geef ik je mijn favoriete overnight oats recept voor in de zomer.
Ik gebruik amandelmelk omdat ik deze melk heerlijk vind qua smaak, maar je kunt natuurlijk ook havermelk of hazelnootmelk gebruiken. Ook voegde ik nog wat kaneel toe. Wist je namelijk dat kaneel, naast dat het gewoon lekker is, één van de gezondste specerijen ter wereld is?
Het is een bron van belangrijke vitamines waaronder vitamine A, C, B2 en B6. Ook mineralen zoals calcium, kalium, magnesium, zink en ijzer maken de specerij een ware multitasker.
Het stimuleert de bloedsomloop en zorgt voor een betere doorbloeding. Maar het doet meer voor je: het is een antioxidant en beschermt je ook tegen het afweren van ongewenste indringers van ons systeem én het werkt positief op je spijsvertering.
Het resultaat is een super romig en voedzaam ontbijtje, waar je in de ochtend maar twee minuten aan kwijt bent!
Dit heb je nodig voor 1 portie overnight oats:
- 50 gram havermout
- 200 ml haver- of amandelmelk
- 1 eetlepel Livepuri eiwitpoeder (vegan)
- 1 eetlepel chiazaad
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel citroensap
- 100 gram rood fruit. Ik gebruikte nu blauwe bessen, frambozen en bramen.
- 25 gram ongebrande noten. Ik gebruikte nu walnoten, maar je kan ook kiezen voor para- hazel-, pecannoten, zonnebloem- en pompoenpitten, amandelen etc.!
- Klein snufje (Keltisch) zeezout
Zo maak je het:
Meng in een kom (of in een afsluitbaar potje of bakje als je het mee wil nemen) de havermout met de melk, Livepuri eiwitpoeder, kaneel, snufje zout, honing, chiazaad, citroensap en een deel van het rode fruit.
Sluit de kom af en zet een nachtje in de koelkast.
Roer het voordat je gaat eten nog even goed door en maak af met de noten en het resterende fruit.
Ready to eat!
* Wil je de eiwitpoeders van Livepuri uitproberen? Ik ben fan! Vooral van de plantaardige variant, die gemaakt is van erwten.