Zalm en spinazie doet het altijd goed. De combinatie zie je niet voor niets vaak in lasagna voorbij komen, of in andere pastagerechten. Maar dat kan ook een stukje gezonder! Probeer deze omelet maar eens.

Deze snelle omelet is ideaal als lunch of als je weinig tijd hebt voor je avondeten. De goede vetten van de gerookte zalm zorgen ervoor dat je voor langere tijd verzadigd zal zijn en de omega 3 vetten zijn ontzettend goed voor je gezondheid! Wist je dat vetten niet alleen ontzettend belangrijk zijn voor het functioneren van je hersenen, maar dat specifiek de stofjes een EPA en DHA hele belangrijke rol vervullen bij diverse processen in je lichaam? Zo zijn deze stofjes belangrijk voor het onderhoud van je hersenen, helpen ze ontstekingen tegen te gaan of te verminderen en zijn essentieel voor het goed functioneren van je immuunsysteem.

Probeer daarom minimaal 2 keer per week een portie vette vis op het menu te zetten om voldoende omega 3 vetzuren binnen te krijgen. Perfect bronnen van omega 3 zijn: zalm, haring, makreel, forel. Alle vette vissen. Begin dus eens met deze lekkere lunch!

Dit heb je nodig voor één omelet:
  • 2 of 3 eieren
  • 50 gram gerookte zalm
  • 200 gram spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • theelepel kokosolie
Zo maak je het:

Kluts de eieren. Snijd de sjalot en knoflook in snippers en wok in een pan met de kokosolie. Voeg na enkele minuten de spinazie toe tot de spinazie geslonken is. Zet apart. Gebruik een koekenpan voor het bakken van de omelet, voeg op het laatst de plakken gerookte zalm toe. Serveer samen met spinazie.

Nog meer omelet recepten? Probeer deze eens!