Wat maakt een mens vrolijker dan een verwarmende kom soep tijdens de lunch of als avondeten? De variatie mogelijkheden zijn oneindig én je krijgt verschillende groenten binnen. Deze Italiaanse minestrone soep vult goed vanwege de rode linzen (bevat veel eiwit & vezels) en linzenpasta. In deze soep kun je alle groenten verwerken die nog in de koelkast liggen. Natuurlijk mogen verse kruiden in deze Italiaanse soep niet ontbreken.

Wist je dat tijm naast smaakmaker ook bijdraagt aan jouw gezondheid? Zo bevat tijm veel ijzer, wat belangrijk is voor jouw rode bloedcellen. Verder is het een natuurlijke antibiotica en kan het zelfs spierpijn verlichten. Er zijn dus genoeg redenen om deze heerlijke én voedzame soep op tafel te zetten.

Dit heb je nodig voor één pan soep:
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 gele courgette
  • 100 gr (diepvries) erwtjes
  • 75 gr gedroogde rode linzen
  • 2 winterwortels
  • 2 uien
  • 5 tenen knoflook
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 700 gr gezeefde tomaten
  • 500 ml gistvrije kip of groente bouillon
  • 2 tl rozemarijn & tijm
  • 2 tl paprikapoeder & kurkuma
  • 1 tl cayennepeper
  • parmezaanse kaas
  • linzenpasta
    Zo maak je het:
    1. Pel en snipper de ui en knoflook. Zet een soep pan op het vuur met ghee/kokos- of olijfolie. Fruit vervolgens de ui/knoflook aan met de tijm en rozemarijn. Na enkele minuten doe je alle andere kruiden in de pan en bak kort mee.
    1. Snijd ondertussen de bleekselderij, courgette en wortel in kleine stukjes en voeg toe. Vervolgens gaan de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten in de pan, roer door. Voeg nu de linzen en een halve liter gistvrije kip- of groentebouillon toe. Breng de soep aan de kook. Voeg 50 gram ongekookte fusilli toe en kook de soep 30 minuten op laag vuur. Roer tot slot 2 theelepels parmezaanse kaas door de minestrone als deze klaar is.