Vorige week ontdekte ik dit nieuwe recept, en dat was eigenlijk uit gemak. Ik had geen zin om te koken, maar ook geen zin in ongezond. Toch, op dat soort dagen, is de behoefte aan comfort food net iets meer aanwezig. Je hebt een lange dag gehad, bent wat moe en je wilt het liefst vooral lekker op de bank ploffen. Dus trok ik mijn koelkast open op zoek naar een snelle, gezonde maaltijd die toch ook een beetje comforting aanvoelde. En daar vond ik deze gezonde pizza! Tenminste, hij lag natuurlijk niet kant- en klaar in de koelkast, ik moest er wel nog even wat voor doen.

Disclaimer: met de hand een slice nemen gaat het eten van de ze pizza niet lukken. Mes en vork is wel nodig. Ach, eet je ook weer wat rustiger 😉

Dit heb je nodig voor 1 gezonde pizza:
  • 3 eieren
  • 400 gram Italiaanse groenten
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Peper & zout
  • Parmezaanse kaas
Zo maak je het:

Bak de Italiaanse groenten in wat kokosolie op in de pan die je ook wilt gebruiken voor het maken van je pizza. Ondertussen klop je de eieren in een kom op met een vork en meng je de tomatenpuree erdoor. Wanneer je groenten iets opgebakken zijn voeg je de groenten toe aan het eiermengsel (dus nog niet in de pan maar in de kom) en meng je dit goed door elkaar. Dan mag het terug in de pan! Op deze manier zijn de eieren al goed gemengd met de groenten waardoor de ‘pizza’ steviger is.

Parmezaanse kaas eroverheen, deksel op de pan en laten staan tot de eieren gestold zijn. En dat was het alweer!