Lastig om voldoende groenten binnen te krijgen en dol op taco’s, wraps en tortilla’s? Een vulling kan overal in! Vervang taco’s bijvoorbeeld voor courgette en je hebt ongemerkt een extra portie groenten bij je maaltijd. De vulling maakt immers de maaltijd, of niet? Deze paprika’s zijn gevuld met linzen, waardoor je direct een extra portie vezels binnen krijgt. Lekker verzadigend, je hebt geen rijst meer nodig! Toch een grote eter of de behoefte aan meer koolhydraten? Rijst is erg lekker bij deze gevulde paprika.

Niet zo dol op linzen? Kidneybonen zijn ook erg lekker! Verder kan je de paprika’s eigenlijk vullen met alles wat jij wilt! Maak bijvoorbeeld eens een Mexicaanse variant met mais, zwarte bonen, tomaatjes en guacamole. Wat is jouw favoriete vulling?

Dit heb je nodig voor één portie:
  • 2 paprika’s
  • 100 gram kipgehakt
  • 100 gram linzen
  • 1-2 eetlepels tomatenpuree
  • theelepel paprikakruiden
  • peper en zout naar smaak
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 50 gram feta
Zo maak je het:

Snijd de kop van de paprika’s en maak goed schoon van binnen. Snijd de ui in kleine snippers. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden. Fruit de ui samen met een teentje geperste knoflook in wat kokosolie aan in een pan en voeg wanneer de ui licht bruin is de kipgehakt toe. Wanneer de kipgehakt bijna gaar is kan de tomatenpuree erbij, samen met de linzen. Meng door elkaar, laat even pruttel en vul vervolgens de paprika’s met het mengsel. Plaats de gevulde paprika’s in de oven voor ongeveer 20-30 minuten in de oven tot de paprika wat zachter is en de feta kaas gesmolten.

Lekker met een frisse komkommersalade met een dressing van olijfolie, peper, zout en limoen. Heb je direct nog een extra portie groenten. Behoefte aan extra koolhydraten, voeg dan wat zilvervliesrijst toe.

Eet je vegetarisch? Vervang de kipgehakt dan voor tofu of vegetarisch gehakt.