Waarom heb ik dit niet eerder gemaakt? Dat vraag ik me nu echt af. Deze dadelballetjes met noten, cacao en kokos zijn namelijk zo’n lekkere en gezonde snack! Maar nu ik dit eenmaal weet wil ik niet meer zonder en probeer ik altijd een voorraadje in mijn vriezer te hebben. Gezond eten is niet moeilijk, als je maar een beetje tijd vrij maakt voor enige voorbereiding.
Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en de keukenmachine doet het meeste werk.
Het is dus best simpel! En voor als je kids hebt: die zullen hier ook van smullen! Ideaal voor in de lunchtrommel mee naar school. Krijgen zij ook lekker wat van die gezonde vetten binnen 🙂
Dit heb je nodig voor 20 dadelballetjes:
- 300 gram dadels (zonder pit). Kies het liefst voor die grote zachte, die zijn het lekkerst
- 250 gram ongebrande noten (ik koos hier voor een mix van paranoten, walnoten, cashewnoten en amandelen. Maar varieer er vooral lekker op los!)
- 80 gram kokosvet
- 3 eetlepels cacaopoeder
- kokosrasp en/of pure hagelslag om de balletjes door te rollen.
Zo maak je het:
- Als je wat hardere dadels hebt: laat ze dan eerst 15 minuten wellen in een kommetje met warm water. Giet daarna af.
- Doe de noten, kokosolie en cacao in de keukenmachine en mix alles goed fijn.
- Als het erbij past: doe daarna de dadels erbij en mix nog een keer tot ook de dadels goed fijn zijn en alles goed is gemixt. Als je niet een hele grote keukenmachine hebt (zoals ik): haal dan eerst leeg voordat je de dadels erin doet en kneed het mengsel daarna in een grote kom met je hand goed door elkaar.
- Pluk vervolgens stukjes deeg van de bal af en draai balletjes van ongeveer 2-3 cm groot.
- Doe de hagelslag of kokosrasp in een schaaltje of diep bord en rol de balletjes erdoorheen. Voila!
- Je kunt de balletjes drie dagen bewaren in de koelkast en invriezen.
Wist je dat het granenvrij notenbrood één van mijn favoriete recepten is van mijn klanten?