Muscle Concepts vroeg mij om een recept te ontwikkelen waar veel omega 3 in zit. Want omega 3 is erg belangrijk voor je gezondheid, en al helemaal voor sporters! Muscle Concepts is door en voor sporters opgericht. Muscle Concepts staat, zoals de naam al verklapt, voor een bepaalde lifestyle: gezondheid, fitheid en sterke spieren. Ze voelen de noodzaak om mensen bewuster te maken over de manier van leven, bewegen en eten. Want als jij je gezond en fit voelt, sta je over het algemeen positiever en dus gelukkiger in het leven! Een mooie visie, waar ik maar al te graag aan meewerk. 

We weten allemaal dat omega 3 belangrijk voor ons is. En dat we dit uit vis kunnen halen. Maar om nou elke keer een zalmmoot op het menu te zetten is ook een beetje saai, en bovendien niet zo goed voor de portemonnee. Dit recept bevat sardines, gewoon uit blik. Verrassend lekker en een ware omega 3 bom! Het mooie van het recept is daarnaast dat het lekker makkelijk is en dat een groot deel van de ingrediënten uit pot of blik komen, en je dit dus altijd in de voorraadkast kan hebben staan. Zo heb je ook bij weinig inspiratie zo een gezonde maaltijd op tafel!

Nog even over die omega 3. Omega 3 heeft twee hele belangrijke stoffen: EPA en DHA. Dit hebben we nodig, onder andere voor ons geheugen, concentratievermogen en ook als ontstekingsremmer. Onderschat het niet, het is een essentiële stof en we hebben er met een gemiddeld voedingspatroon al snel een tekort aan. Belangrijk voor hart- en vaatklachten en problemen met cholesterol, bloeddruk maar ook geheugenproblemen en andere klachten van het brein. Minimaal 2 keer per week vette vis of zeewier op het menu zorgt ervoor dat je genoeg omega 3 binnen krijgt. Kom jij hieraan?

Dit heb je nodig voor 2-3 porties:
  • 2 blikjes sardines
  • 1 groot blik tomatenblokjes
  • 2 courgettes
  • 1 rode uit
  • 2 teentjes knoflook
  • eetlepel kappertjes
  • Grote pot geroosterde paprika (ongeveer 450 gram)
  • 1 blik linzen 
  • 1 blik rode kidneybonen
Zo maak je het:

Gebruik een spiralizer voor de courgette om er pasta van te maken. Laat goed uitlekken op een keukenrol en besprenkel met wat zout zodat het vocht goed kan onttrekken. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor gewone volkorenpasta of linzenpasta voor meer koolhydraten. 

Fruit de ui en knoflook in de olie van de sardines. Voeg de kappertjes toe en vervolgens de sardines (makkelijk in stukjes te scheuren). Snijd de paprika in grove stukken en voeg dit ook toe. Spoel de bonen goed af onder de kraan voor je ze samen met de tomatenblokjes bij de rest voegt. Gebruik wat kruiden naar smaak en laat het geheel lekker pruttelen. Je kunt de courgetti kort meebakken (echt maar enkele minuten) als je wilt, maar je kunt de courgetti ook rauw eten voor wat meer knapperigheid. 

Serveer optioneel met wat gerapste parmezaan, voor de smaak is het niet nodig.