Gek op pasta bolognese? Wie niet! Het vervelende is alleen de grote hoeveelheid koolhydraten en tarwe die vaak bij deze maaltijd komen kijken, die voor buikklachten en minder energie kunnen zorgen. En vaak zijn pastagerechten nou niet het meest rijk aan groenten. Dit gerecht is dé oplossing! Je kan genieten van de heerlijke smaak van een pasta bolognese (of met jouw favoriete pastasaus), met lekker veel groente en zonder tarwe, gluten of veel koolhydraten.
Dit heb je nodig voor 1 portie:
- 1 courgette
- 100 gram rundergehakt
- 1 blikje tomatenpuree
- 3 grote tomaten
- 300 gram aan gesneden groenten
- 20 gram walnoten
- kokosolie
- Italiaanse kruiden
Zo maak je het:
- Voor de ‘pasta’ was je de courgette en gebruik je een spiraalsnijder om slierten te maken. Er zijn diverse soorten te verkrijgen, ik ben zelf erg tevreden over deze spiraalsnijder. Besprenkel de courgette met wat olijfolie en Italiaanse kruiden en doe vast op je bord.
- Bak de rundergehakt in voldoende kokosolie aan en voeg later de groenten en tomaten toe. Tomatenpuree en kruiden erbij en ongeveer een half uurtje laten pruttelen. Hoe langer de saus staat, hoe lekkerder!
- Voeg na een kwartiertje nog wat gebroken walnoten toe.
Je kan de courgetti goed koud eten, de pastasaus warmt het wel op. Mocht je de courgette toch warm willen hebben, dan kan je het even kort (echt heel kort, anders wordt het gelijk slap) opbakken met wat kokosolie.
Geniet van deze ’traditionele’ bolognese!