Dit recept inspireerde ik op het bekende broodje tuna melt. Door het brood te vervangen door courgette is deze glutenvrij en koolhydraatarm. Op deze manier krijg je veel groenten + eiwitten binnen tijdens de lunch of avondeten. Tonijnsalade zelf maken is gezonder en veel lekkerder dan de supermarkt variant. Door het toevoegen van verse kruiden zoals rozemarijn geeft je jouw lichaam een extra gezondheid boost.

Rozemarijn verbetert de bloedcirculatie, reinigt de lever en nieren van gifstoffen én zorgt ervoor dat vet in de maaltijd beter wordt verteerd. Deze gevulde courgette is dus een win-win situatie: het smaakt heerlijk en het voedt jouw lichaam!

Dit heb je nodig voor twee porties courgette tuna melt:
  • 2 courgettes
  • 1 blik tonijn op water
  • 1/2 ui
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • 4 tl (Zaanse) mayonaise
  • 2,5 tl mosterd
  • 1,5 tl paprika- en kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 hand geraspte oude kaas
Zo maak je het:
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Leg de courgettes vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif voor ongeveer 10 minuten de oven in.

  2. In de tussentijd maak je de tonijnsalade. Pel en snipper de ui en snijdt de zongedroogde tomaat in kleine stukjes. Laat de tonijn uitlekken. Pak een kom en voeg de ui, zongedroogde tomaat en tonijn toe en roer door. Voeg nu de mayonaise, mosterd & alle kruiden toe, roer weer door.
  3. Haal de courgettes uit de oven, leg ze op een bord, vul deze met de tonijnsalade en garneer met geraspte oude kaas.