I loooove quiche! Ze zijn lekker hartig en door te mixen met verschillende ingrediënten hartstikke voedzaam. Alleen die bodem van bladerdeeg.. dat moet gezonder kunnen.. Dus bedacht ik: tadaaa: de bodem van zoete aardappel! Het was een probeersel, maar ik zeg: met vlag en wimpel geslaagd!
En je kunt er alle kanten mee op. Eet ‘m als diner met een groene salade, of als lunch, want koud is hij ook heerlijk!
Zoete aardappel, broccoli en geitenkaas is de ultieme smaakcombinatie. En door de eieren, haver fraiche en walnoten heb je een super voedzame combi te pakken, die bovendien gluten- en koe zuivel vrij is. Boordevol vitaminen, vezels, eiwitten en goede vetten.
Een feestje op je bord en voor je lijf! Eet smakelijk!
Dit heb je nodig voor 1 quiche:
- 400 gr zoete aardappel
- 125 gr haver fraiche
- Scheut havermelk (je kan ook amandelmelk gebruiken)
- 4 eieren
- 300 gr broccoli
- 100 gr geitenkaas. Ik gebruikte oude geitenkaas, maar ook met jongere geitenkaas of de zachte chevre in stukjes is het heerlijk
- Handje walnoten
- Twee theelepels kerriepoeder
- Zout en peper
Zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 180 gr en vet een quichevorm in met wat kokosvet.
- Snij de zoete aardappel in hele dunne plakjes. Ik gebruikte hiervoor een multi keukensnijder, maar je kunt ook een keukenmachine, een kaasschaaf of scherp mes gebruiken. Hoe je het ook doet: zorg ervoor dat de plakjes goed dun zijn. Verdeel de plakjes over de vorm.
- Snij de broccoli in kleine roosjes en verdeel over de zoete aardappel. Strooi de walnoten erover.
- Klop in een kom de haver fraiche met de eieren, kerriepoeder, scheut havermelk en een snuf peper en zout met een garde door elkaar. Schenk het mengsel voorzichtig over de broccoli.
- Sluit af met de geitenkaas en bak zo’n 40 minuten in de oven.
- Als de quiche te bruin wordt, dek dan het laatste kwartier in de oven even af met aluminiumfolie.