Deze romige soep is bij mij favoriet. Zeker nu het weer herfst is, kan een soep als lunch of avondeten zo fijn zijn. Warm eten zorgt ervoor dat je je lichaam helpt met verwarmen, waardoor het lichaam de energie voor andere essentiële processen kan gebruiken. Bovendien kan je met soepen eindeloos variëren en zorgt het voor een fikse dosis groenten. Je kan een grote pan soep maken en in porties invriezen, zo heb je altijd een gezonde maaltijd in huis. Deze broccoli-cashewsoep heb je binnen 10 minuten op tafel staan!
Dit heb je nodig voor 3 porties:
- 2 stronken broccoli
- 60 gram rauwe cashewnoten
- gistvrije bouillon + 1 liter water
Zo maak je het:
Kook de broccoli in de bouillon, voeg direct de cashewnoten toe. Wanneer de broccoli gaar is pureer je het geheel met de staafmixer of in de blender. Vind je de soep te dik, voeg dan wat extra water toe. Ik hou wel van een stevige soep!