Wist je dat je heel gemakkelijk zelf granola kunt maken? Het is één keer 5 minuten werk en je hebt voor een aantal dagen klaar staan. Combineer het met de chiapudding, dit bevat o.a. vezels, eiwitten en goede vetten, waardoor je direct een mooie balans hebt in je ontbijt. Een goed begin van je dag! In plaats van bramen kun je natuurlijk ook ander fruit gebruiken. En ideaal: je kunt de pudding de avond ervoor al bereiden, dus ’s ochtends ben je zo klaar.
Dit heb je nodig voor een aantal porties bananengranola:
- 1 banaan
- 1,5 el honing
- 1,5 el kokosolie
- 90 gr glutenvrije havermout
- 3 el pompoenpitten
- 1 el kaneel
En dit voor 1 portie bramen-chiapudding:
- 30 gr chiazaad
- 225 ml amandelmelk (of een andere plantaardige melk)
- 100 gr diepvries bramen, ontdooid
- Optioneel: 1 schep eiwitpoeder van Livepuri*
Zo maak je het:
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm je oven voor op 180°C. Prak in een schaaltje de banaan fijn met een vork en roer dan de honing en de kokosolie erdoor. Voeg vervolgens de havermout, de pompoenpitten en de kaneel toe en meng alles goed door elkaar.
Het mengsel heeft nu de brokkelige structuur van granola. Spreid dit uit op de bakplaat en bak ca. 20 minuten in het midden van de oven. Halverwege de oventijd schep je de granola even om. Wanneer het er goudbruin uitziet en stevig is, is hij klaar.
Laat de granola afkoelen en knapperig worden. Wat je niet gebruikt kun je nog enkele weken in een luchtdichte pot bewaren.
Voor de chiapudding meng je de amandelmelk met de chiazaadjes (voor een zoetere smaak of extra eiwitten kun je Livepuri toevoegen), roer goed door en zet in een afgesloten bakje in de koelkast.
Dit laat je minimaal 3 à 4 uur opstijven, dus een prima idee om de avond ervoor al te maken en een nachtje te laten staan. Je zult zien dat het dan een stevige pudding is geworden. Roer voor je het gaat eten nog de ontdooide bramen erdoor en strooi er wat granola over. That’ s it!
* Wil je de eiwitpoeders van Livepuri uitproberen? Ik ben fan!