Hoe gevarieerd lunch jij? Neem je iedere dag brood mee als middageten of wissel je weleens af met een (maaltijd)soep/salade? Deze couscous salade van bloemkool is eenvoudig voor te bereiden (je kookt één keer en eet er twee dagen van), daarom is deze salade ideaal om mee te nemen. Daarnaast krijg je met deze vitaminebom 500 gram groenten binnen.

Wist je dat avocado een vrucht is? Deze groene rakker zit vol met onverzadigde vetzuren, vezels en kalium. Avocado bevat ook luteïne en zeaxanthine, dit zijn carotenen die vergelijkbaar zijn met die in wortelen. Hierdoor kunnen je ogen verbeteren.  

 

Dit heb je nodig voor twee porties bloemkool couscous salade:
  • 400 gr (kant-en-klare) bloemkoolrijst
  • 125 gr mais
  • 85 gr (diepvries) sperziebonen
  • 2 stengels bosui
  • ½ geroosterde rode paprika uit pot
  • 1 avocado
  • 1 tl citroensap
  • zaden & pittenmix
  • 1,5 tl kurkuma
  • 2 tl tijm
  • 2 tl rozemarijn
  • snuf peper
Zo maak je het:
  1. Maak de sperziebonen schoon en spoel deze af onder de kraan. Doe ze in een pan en laat 6 minuten koken. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en de schil. Prak het vruchtvlees met een vork fijn. Voeg daarna het citroensap en een snuf peper & zout toe.
  2. Zet een koekenpan op het vuur met ghee/kokos- of olijfolie. Voeg vervolgens de tijm, rozemarijn en kurkuma toe. Bak 1 á 2 minuten mee en voeg dan de bloemkoolrijst en de uitgelekte maïs toe, roer goed door. Haal ondertussen de paprika uit de pot en snijd in kleine stukjes. Giet de sperziebonen af en spoel af met koud water. Voeg de paprika en sperziebonen toe aan het groentemengsel in de pan, roer door en zet het fornuis uit. Was de bosui en snijd deze in ringetjes.
  3. Schep de bloemkool couscous op het bord, doe de guacamole erbij en garneer met zaden & pitten en extra vergine olijfolie.