Vind jij appel en biet ook zo’n verassend lekkere smaakcombinatie?
Soep is heerlijk voor eigenlijk elk moment. Avondeten, lunch, misschien zelfs tussendoor. Ideaal ook om mee te nemen naar je werk! Van soeprecepten kan je dus eigenlijk nooit genoeg hebben. Dit verrassende recept is heerlijk te combineren met zoete aardappelfrietjes of glutenvrij toast met feta en avocado. Erg goed voor je immuunsysteem ook, want bietjes zijn mega gezond!
Dit heb je nodig voor ongeveer 3-4 porties:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 middelgrote rode ui, in stukken gesneden
- 3 teentjes knoflook, grof gehakt
- 500 gram bieten, geschild en in parten gesneden
- 3 groene appels, geschild
- 1-2 tl verse gember
- 4 takjes tijm
- 750ml groentebouillon
- 1 tl cayennepeper
- 4 eetlepels kokosyoghurt
- 1/2 citroen geraspt
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het:
- Verwarm de olijfolie in een soeppan en voeg de uit en knoflook toe. Wanneer de uien glazig zijn, voeg dan de bieten en appel toe en roer alles door. Voeg ook de tijmtakjes toe.
- Giet de bouillon toe en breng alles aan de kook. Doe de deksel op de pan, verlaag de temperatuur en laat de soep zachtjes koken, zo’n 20-25 minuten.
- Verwijder de takjes tijm alvorens de soep te binden met behulp van een staafmixer of blender.
- Proef de soep en voeg zout, peper en citroensap toe. Nadat je de soep over 4 soepkommen verdeeld hebt, kun je ze nog garneren met wat kokosyoghurt, tijmblaadjes en citroensap.
Ik hoor graag wat je van het recept vond!